Software : Mozilla : Mozilla SeaMonkey

Mozilla SeaMonkey

Versie
2
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Internet

Software Review

Hoofdfuncties

  • Heeft een webbrowser, e-mailclient, nieuwsfeeds, chatclient en webontwikkelaarstools
  • biedt invoegtoepassing om de functionaliteit van de browser en e-mail uit te breiden
  • Hiermee kunt u HTML bewerken met een WYSIWYG-editor en de documentstructuur van webpagina's bekijken

Mozilla SeaMonkey is een opensource-internettoepassingspakket met een webbrowser, e-mailclient, newsfeed-client, IRC Chat-client en HTML-editor. Het is beschikbaar voor Windows-, Mac OS X- en Linux-platforms en is zeer uitbreidbaar.

De SeaMonkey-webbrowser is gebaseerd op dezelfde Mozilla-broncode waarop Firefox is gebouwd, met dezelfde rendering-engine. De webbrowser biedt surfen met tabbladen, de mogelijkheid om sessies te herstellen en een pop-upblokkering. SeaMonkey biedt ook add-onbeheer, waarmee u extra functies kunt installeren die door andere gebruikers zijn gemaakt, zoals browserthema's. De SeaMonkey e-mailclient ondersteunt meerdere accounts, berichtfilters, een woordenboek, een adresboek en add-ons voor uitgebreide functionaliteit. De suite biedt ook een aanpasbare chatclient en feeds voor nieuws en blogs.

SeaMonkey bevat webontwikkelingstools zoals Composer, een HTML WYSIWYG-editor met ondersteuning voor gepositioneerde lagen, dynamische tabel- en afbeeldingsaanpassing en CSS-ondersteuning . De suite wordt ook geleverd met een DOM Inspector waarmee u de structuur van de webpagina en een JavaScript-foutopsporingsprogramma kunt onderzoeken, waarmee u JavaScript-code kunt opsporen.

Als u een webontwikkelaar bent die op zoek is naar een inclusieve internetsuite, is SeaMonkey een handig hulpmiddel. Met zijn open source-flexibiliteit kunt u uw ervaring op het gebied van surfen, e-mailen, chatten en webpagina's aanpassen. Als u echter alleen op zoek bent naar een stand-alone webbrowser, is Chrome of FireFox de juiste keuze.

Bijgewerkt: 8 augustus 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.xpi – Cross-platform Installer Package

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Mozilla SeaMonkey 2

Ondersteunde bestandstypes
.RDF Resource Description Framework File
.XBL Extensible Binding Language File
.MAR Mozilla Archive
.MSF Mail Summary File
.MAFF Mozilla Archive Format File
.MAB Mozilla Address Book
.XUL XML User Interface Language File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.ASC PGP ASCII Armored File
.NA2 Netscape Address Book File
.WEBLOC Mac OS X Website Location
.WEBLOC macOS Website Location