Hoofd : Bestandsextensies : .dmg Het dossier

.dmg Bestandsextensie

Bestandstype Mac OS X Disk Image

Ontwikkelaar Apple
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.DMG optienummer

Een DMG-bestand is een mountable schijfkopie gemaakt in macOS. Het bevat onbewerkte blokgegevens die meestal zijn gecomprimeerd en soms zijn gecodeerd. DMG-bestanden worden vaak gebruikt voor MacOS-software-installatieprogramma's die van internet zijn gedownload en die een virtuele schijf op het bureaublad koppelen wanneer deze wordt geopend.

Meer informatie

Het DMG-formaat vervangt het oudere .IMG bestandsformaat dat wordt gebruikt in Mac OS Classic. DMG-schijfkopieën kunnen worden geopend met het Apple Schijfhulpprogramma dat is gebundeld met macOS op Apple-computers.

DMG-bestanden zijn Mac-specifiek en niet bedoeld voor gebruik in Windows. Windows Daemon Tools kan mogelijk echter virtuele stations koppelen van sommige DMG-afbeeldingsbestanden. Andere hulpprogramma's kunnen ook DMG-bestanden converteren naar een indeling die door Windows kan worden herkend.

Programma's die openen DMG bestanden
Windows
7-Zip
EZB Systems UltraISO
ConeXware PowerArchiver
Smart Projects IsoBuster
Reincubate DMG Extractor
DMG2ISO
Linux
Catacombae HFSExplorer
Macintosh
Roxio Toast
Apple Disk Utility

Over DMG bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dmg is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Mac OS X Disk Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.