Hoofd : Bestandsextensies : .json Het dossier

.json Bestandsextensie

Bestandstype JavaScript Object Notation File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.JSON optienummer

Een JSON-bestand is een bestand dat eenvoudige gegevensstructuren en objecten opslaat in JavaScript Object Notation (JSON) -indeling, een standaard gegevensuitwisselingsformaat. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het verzenden van gegevens tussen een webtoepassing en een server. JSON-bestanden zijn lichtgewicht, op tekst gebaseerd, leesbaar door mensen en kunnen worden bewerkt met een teksteditor.

Meer informatie

De JSON-indeling was oorspronkelijk gebaseerd op een subset van JavaScript, maar wordt beschouwd als een taalonafhankelijke indeling, die wordt ondersteund door veel verschillende programmeer-API's. JSON wordt vaak gebruikt bij de programmering van Ajax-webtoepassingen. Het wordt steeds populairder als een alternatief voor XML.

Hoewel veel toepassingen JSON gebruiken voor gegevensuitwisseling, slaan ze mogelijk niet ".json" -bestanden op de harde schijf op omdat de gegevensuitwisseling plaatsvindt tussen internetverbindingen computers. Sommige toepassingen stellen gebruikers echter wel in staat om ".json" -bestanden op te slaan. Een voorbeeld is Google+, dat JSON-bestanden gebruikt voor het opslaan van profielgegevens. Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u de pagina "Data-lossing" kiezen en "Uw profielgegevens downloaden" selecteren.

Mozilla Firefox slaat bladwijzerback-ups op met JSON-bestanden. De bestanden worden opgeslagen in de directory van het Firefox-gebruikersprofiel binnen een map met de naam bookmarkbackups. U kunt ook handmatige back-ups van Firefox-bladwijzers maken en deze in een andere kopie van Firefox importeren. Om te importeren, opent u de bladwijzerbibliotheek, klikt u op de knop importeren / exporteren in de bovenste balk, kiest u Herstellen → Kies bestand ... en selecteert u vervolgens uw JSON-back-upbestand.

Programma's die openen JSON bestanden
Windows
GNU Emacs
Mozilla Firefox
Microsoft WordPad
Notepad++
Altova XMLSpy
TatukGIS Viewer
GDevelop
Linux
GNU Emacs
Mozilla Firefox
Vim
Pico
GDevelop
Macintosh
MacVim
GNU Emacs
Mozilla Firefox
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler
GDevelop

Over JSON bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .json is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype JavaScript Object Notation File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.