Hoofd : Bestandsextensies : .xpi Het dossier

.xpi Bestandsextensie

Bestandstype Cross-platform Installer Package

Ontwikkelaar Mozilla
Categorie Plugin bestanden
Formaat Zip

.XPI optienummer

Een XPI-bestand is een gecomprimeerd installatiearchief dat wordt gebruikt door verschillende Mozilla-applicaties, waaronder Firefox, Thunderbird en SeaMonkey. Het bevat software, zoals een plug-in voor een webbrowser, een extensie of een thema. XPI-bestanden bevatten ook een install.js of install.rdf-bestand, dat de installatie-instructies bevat.

Meer informatie

Sommige versies van Firefox stellen u in staat XPI-bestanden te installeren door het bestand eenvoudigweg naar een open webbrowservenster te slepen en neer te zetten. De Mozilla-software gebruikt een component genaamd XPInstall, (inclusief Mozilla-installatiescript) om de XPI-pakketten te installeren.

Als het XPI-bestand slepen en neerzetten niet werkt, kunt u het bestand in Firefox installeren volgens de instructies onder:

Hier volgen instructies voor het installeren van een XPI-bestand in Thunderbird:

Omdat een XPI-bestand met Zip is gecomprimeerd, kunt u de inhoud van het bestand handmatig extraheren door de .xpi te hernoemen uitbreiding naar .zip en vervolgens de inhoud extraheren met een Zip-compressieprogramma, zoals Corel WinZip, 7-Zip of Apple Archive Utility. U zult waarschijnlijk een .JAR bestand vinden, dat meestal wordt gebruikt voor het bevatten van de software om te installeren, en een install.js of install.rdf bestand.

Programma's die openen XPI bestanden
Windows
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey
Linux
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey
Macintosh
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey

Over XPI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .xpi is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Cross-platform Installer Package beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.