Hoofd : Bestandsextensies : .qrc Het dossier

.qrc Bestandsextensie

Bestandstype1 Qt Resource Collection File

Ontwikkelaar Digia
Categorie Instellingen bestanden
Formaat XML

Wat is QRC file?

XML-bestand dat wordt gebruikt door programma's die zijn gemaakt met Qt, een platformonafhankelijke toolkit voor het ontwikkelen van toepassingen; bevat een lijst met toepassingsbronnen, zoals afbeeldingsbestanden; opgenomen als onderdeel van de toepassingsbundel wanneer de Qt-applicatie is gebouwd.

Meer informatie

Qt-applicaties gebruiken QRC-bestanden om bronnen in de applicatiebundel te vinden tijdens de uitvoering. De paden van bestanden waarnaar wordt verwezen in een QRC-bestand zijn relatief ten opzichte van de map waarin het QRC-bestand zich bevindt.

OPMERKING: Qt SDK is eerder ontwikkeld door Nokia voordat Digia de software heeft aangeschaft.

Programma's die openen QRC bestanden
Windows
Digia Qt SDK
Linux
Digia Qt SDK
Riverbank Computing PyQt
Macintosh
Digia Qt SDK

Bestandstype2 QuarkXPress Required Component File

Ontwikkelaar Quark Software
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.QRC optienummer2

Toepassingscomponent gebruikt door QuarkXPress, een programma dat wordt gebruikt om professionele paginalay-outs en publicaties te maken; slaat vereiste functionaliteit voor de toepassing op, zoals kleurbeheer, spellingscontrole en exporterende componenten.

Meer informatie

Vereiste componenten kunnen vaak worden uitgebreid met QuarkXPress "XTensions", die zijn opgeslagen in .XNT bestanden. De QRC-bestanden die met QuarkXPress zijn geïnstalleerd, bevinden zich in de map / Required Components / van de software-installatie.

Programma's die openen QRC bestanden
Windows
QuarkXPress
Macintosh
QuarkXPress

Over QRC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .qrc is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype QuarkXPress Required Component File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.