Hoofd : Bestandsextensies : .pri Het dossier

.pri Bestandsextensie

Bestandstype1 Qt Project Include File

Ontwikkelaar Digia
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

Wat is PRI file?

Software-ontwikkelingsinstellingen bestand dat wordt gebruikt door applicaties die zijn gemaakt voor Qt, een platformonafhankelijk framework dat vaak wordt gebruikt voor het bouwen en uitvoeren van mobiele applicaties; bevat instellingen voor de opdracht qmake, waarmee de toepassing wordt gemaakt; gebruikt voor het specificeren van locaties van ontwikkelaarsbestanden en platform-specifieke definities.

Meer informatie

OPMERKING: Qt SDK is eerder ontwikkeld door Nokia voordat Digia de software heeft aangeschaft.

Programma's die openen PRI bestanden
Windows
Digia Qt SDK
Linux
Digia Qt SDK
Macintosh
Digia Qt SDK

Bestandstype2 Package Resource Index File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Binary

.PRI optienummer2

Een PRI-bestand is een pakketresource-indexbestand dat is gemaakt door Microsoft Visual Studio tijdens de opbouwtijd van een UWP-toepassing (Universal Windows Platform). Het bevat tekenreeksen die worden gebruikt voor het lokaliseren van de gebruikersinterface van de toepassing voor verschillende talen en contexten, evenals een index van bestandspaden naar bronnen die zijn opgenomen in het toepassingspakket. PRI-bestanden worden opgeslagen in een gecompileerde binaire indeling.

Meer informatie

PRI-bestanden werden voor het eerst geïntroduceerd door Microsoft voor de ontwikkeling van Windows 8-applicaties, maar worden ook gebruikt door volgende versies, waaronder 8.1 en 10. Een PRI-bestand is samengesteld uit een .RESW bronbestand, dat is opgenomen als onderdeel van het ontwikkelingsproject. Het bestand wordt gemaakt tijdens het opbouwen van een index van bronnen die zijn verpakt met de app van de ontwikkelaar. Meestal is er één PRI voor elke taal in het toepassingspakket. Wanneer de app wordt uitgevoerd, verwijst het systeem naar de index in het PRI-bestand om de benodigde bronnen te laden.

PRI-bestanden kunnen worden teruggeschreven naar platte tekst met de opdracht makepri dump. Het MakePRI.exe-programma wordt meegeleverd bij Microsoft-softwareontwikkelkits. Voor de Windows 8 Developer Preview, bevindt deze zich in de volgende mappen:

PRI-bestanden worden ook gegenereerd voor Windows 10-applicaties. PRI-bestanden zijn meestal te vinden in de volgende directory's in Windows 10:

Gemeenschappelijk PRI bestandsnamen

resources.pri - Algemene bestandsnaam voor PRI-bestanden die zijn opgeslagen in de hoofdmap van een pakket.

Programma's die openen PRI bestanden
Windows
Microsoft Visual Studio

Over PRI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .pri is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Package Resource Index File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.