Hoofd : Bestandsextensies : .cdoc Het dossier

.cdoc Bestandsextensie

Bestandstype1 Encrypted DigiDoc File

Ontwikkelaar RIA
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

Wat is CDOC file?

Een CDOC-bestand is een gecodeerd digitaal document (DigiDoc) gemaakt met qDigiDoc, een open source-software die wordt gebruikt voor het verifiëren van Estse en Finse door de overheid uitgegeven identiteitskaarten en ondertekende documenten. Het bevat een gegevensbestand (een .XML , .DOC , .XLS , .PDF , .RTF , etc.) versleuteld met het AES-128-coderingsalgoritme, een gecodeerde sleutel om het gegevensbestand te decoderen, het certificaat van de ontvanger en andere metadata.

Meer informatie

Het CDOC-bestand is opgeslagen in de ENCDOC-XML-indeling. Het is ontwikkeld door Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), de Information System Authority of Estonia. CDOC is een van de drie digitale handtekeningen- en cryptografische bestanden in de DigiDoc-familie, samen met de .DDOC en .BDOC bestanden.

OPMERKING: De qDigiDoc-software kan worden gebruikt om documenten digitaal te ondertekenen met behulp van de ID van een werknemer kaart of mobiele ID en kan documenten met digitale handtekeningen openen, opslaan en verifiëren. De software is open source en kan gratis worden gedownload via de onderstaande links.

Programma's die openen CDOC bestanden
Linux
qDigiDoc

Bestandstype2 Clicker Document

Ontwikkelaar Crick Software
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat N/A

.CDOC optienummer2

Een CDOC-bestand is een document gemaakt door Clicker, een hulpmiddel voor geletterdheid dat door docenten wordt gebruikt om leerplanbronnen te creëren die zijn afgestemd op de behoeften van studenten. Het kan tekst, afbeeldingen en gesproken aantekeningen bevatten.

Meer informatie

Het CDOC-document is het primaire bestand dat wordt gebruikt door Clicker-tekstverwerker. Het programma biedt verschillende schrijffuncties, zoals de mogelijkheid om tekst in realistische stemmen te horen, woordvoorspellingen te ontvangen op basis van wat is getypt, spellingsuggesties te ontvangen die kunnen worden geïllustreerd en uitgesproken, en eerste gedachten en ideeën vast te leggen voordat u gaat schrijven.

Programma's die openen CDOC bestanden
Windows
Crick Software Clicker
Macintosh
Crick Software Clicker

Over CDOC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cdoc is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Clicker Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.