Hoofd : Bestandsextensies : .cryptra Het dossier

.cryptra Bestandsextensie

Bestandstype Cryptra Encrypted File

Ontwikkelaar BMB Software
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat Binary

.CRYPTRA optienummer

Gecodeerd bestand gemaakt door Cryptra, een programma dat wordt gebruikt voor het beveiligen van gegevens die via e-mail worden verzonden; bevat een bestand dat is gecodeerd met een van de vele beschikbare One Time Pad-toetsen (OTP) op een CD (of .ISO image) met de software.

Meer informatie

CRYPTRA-bestanden worden gebruikt voor het veilig verzenden van bestanden als e-mailbijlagen. Nadat ze zijn ontvangen, moeten ze worden gedecodeerd met behulp van zowel de Cryptra-software als de OTP-cd die werd gebruikt om de bestanden te coderen. Om een CRYPTRA-bestand met succes te kunnen coderen en decoderen, moeten zowel de zender als de ontvanger de Cryptra-software hebben geïnstalleerd en een kopie van exact dezelfde OTP-cd die werd gebruikt voor de codering.

Elke OTP-CD voorzien van Cryptra bevat de mogelijkheid om tot 9.600 bestanden te coderen, elk van maximaal 64 KB groot. Grotere bestanden kunnen samen met meerdere sleutels worden versleuteld. Omdat OTP-codes slechts één keer mogen worden gebruikt, biedt BMB Software een service om gebruikers extra OTP-cd's te geven.

Programma's die openen CRYPTRA bestanden

Over CRYPTRA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cryptra is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Cryptra Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.