Hoofd : Bestandsextensies : .cerber2 Het dossier

.cerber2 Bestandsextensie

Bestandstype Cerber2 Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.CERBER2 optienummer

Een CERBER2-bestand is een bestand dat is gecodeerd door Cerber2 ransomware, een virus dat door cybercriminelen wordt gebruikt om de computerbestanden van een gebruiker te kapen. Het bevat een bestand van een computer die is geïnfecteerd met het Cerber2-virus, zoals een .DOCX , .PDF of .WMV -bestand. CERBER2-bestanden zijn gecodeerd met AES-265- en RSA-methoden.

Meer informatie

CERBER2-bestanden lijken op .CERBER -bestanden maar zijn gemaakt door het Cerber2-virus. Cerber2 is een variant van de eerste versie van het Cerber-virus en codeert bestanden anders dan het Cerber-virus om het voor gebruikers moeilijk te maken om geïnfecteerde bestanden te ontsleutelen. CERBER2-bestanden kwamen in 2016 voor en zijn vergelijkbaar met .LOCKY en .ZZZZZ bestanden die zijn gemaakt door Locky ransomware.

Cerber2 is gevaarlijke malware die vaak ransomware wordt genoemd, waarbij het doel van het virus is is om je bestanden te laten gijzelen en je dwingen bitcoins aan de dader te betalen om je bestanden te decoderen. Het virus wordt gewoonlijk verspreid via e-mailspam met geïnfecteerde bijlagen of kwaadwillende links. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, hen met willekeurige tekens te hernoemen en ze als CERBER2-bestanden te versleutelen.

Bij het coderen van uw bestanden maakt het virus .TXT , .HTML en .VBS bestanden die instructies bevatten voor het betalen van de criminelen. Deze bestanden worden in elke map geplaatst die CERBER2-bestanden bevat.

Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren. Anders is de enige bekende manier om uw geïnfecteerde bestanden te decoderen, de dader te betalen voor de privésleutel en het programma te ontsleutelen.

Gemeenschappelijk CERBER2 bestandsnamen

[10 willekeurige tekens] .cerber2 - Dit is het uiterlijk van bestanden die zijn geïnfecteerd en gecodeerd door het Cerber2-virus.

Programma's die openen CERBER2 bestanden
Windows
None available

Over CERBER2 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cerber2 is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Cerber2 Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.