Wat is het doel van de map VIDEO_TS op mijn dvd?

Wanneer u een video in te voegen DVD in uw computer, kunt u de DVD te openen en de inhoud te bekijken, net als een map op uw harde schijf. De meeste video-dvd’s hebben twee mappen in de root directory – AUDIO_TS en VIDEO_TS . Deze namen zijn kort voor “audio transport stream” en “video transport stream.”

De AUDIO_TS map wordt gebruikt voor het opslaan van audio-gegevens voor DVD-audio discs. Als de DVD bevat alleen video-inhoud, wordt de map AUDIO_TS leeg zijn. Daarom zijn de meeste DVD’s hebben een lege map AUDIO_TS.

De VIDEO_TS map bevat alle DVD’s video gegevens en informatie tijdens het afspelen. Een typische VIDEO_TS map kan zoiets als de onderstaande folder zien:

De VOB (video object) bestanden bevatten de meerderheid van de DVD data. Dit geldt ook voor de daadwerkelijke video en audio-gegevens, alsmede ondertitels, extra kijkhoeken en andere video-gerelateerde gegevens. VOB-bestanden kunnen maximaal 1 GB groot, dat is waarom meerdere VOB-bestanden zijn vaak verplicht om een video-dvd te creëren. Sommige programma’s kunnen video gegevens te extraheren uit VOB-bestanden of direct afspelen van de video data.

De .IFO (informatie) bestanden bevatten basisinformatie over de DVD en de bijbehorende VOB-bestanden. Dit geldt ook voor welke gegevens moeten worden geladen wanneer de DVD voor het eerst wordt geplaatst, waar de dvd hoofdstukmarkeringen zich bevinden, en wat DVD commando’s kunnen door de gebruiker worden ingevoerd.

De .BUP (backup) bestanden zijn exacte kopieën van de IFO-bestanden. Het dienen als back-up voor het geval de originele IFO bestanden beschadigd raken en kan niet worden gelezen. Omdat de DVD niet kunnen worden afgespeeld zonder geldige informatiebestanden, de BUP files verminderen het risico op een kleine fout of een kras op de disc verpest de DVD.

Leave a Comment