Software : Steinberg : Steinberg Cubase

Steinberg Cubase

Versie
7
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Audio

Software Review

Hoofdfuncties

  • Indrukwekkende audiomachine met 32-bits floating-point resolutie
  • Professionele menghulpmiddelen, zoals MixConsole
  • Uitgebreide bewerkingstools, zoals sleutel- en scoreredacteurs
  • Grote catalogus met instrumenten en effecten

Steinberg Cubase is een DAW waarmee je audio kunt opnemen, mixen en bewerken. Het wordt voor veel verschillende professionele doeleinden gebruikt, van filmcomponisten tot muziekproducenten tot songwriters.

Steinberg heeft Cubase voorzien van veel indrukwekkende functies. De Cubase-audiomachine biedt geweldige prestaties met een 32-bits drijvende-kommawaarde, een samplefrequentie van 192 kHz en maximaal zes kanalen, voor elke track en elk kanaal, klaar voor 5.1 surround-geluid. De applicatie biedt de Control Room-omgeving om u te helpen bij het beheren van uw audiobronnen, unieke studiomixen en monitoringopstellingen. Cubase biedt professionele mixing-tools, zoals MixConsole, waarmee A / B-vergelijking en globale bypass van elk audio-effect, plug-in en kanaalzoekmogelijkheden, dynamische invoegingen en verzendingen voor een gestroomlijnd overzicht en meer mogelijk zijn.

Cubase biedt een verscheidenheid aan gemakkelijk te gebruiken bewerkingshulpmiddelen, zoals Key-, Score-, Drum- en Lijst-editors. U kunt hele akkoorden of afzonderlijke noten invoeren, verplaatsen, knippen en transponeren in de Key-editor. Met Score-editor krijg je een professionele notatie-omgeving waarmee je lay-outs kunt maken met teksten, drumnoten, gitaartabulatuur en meer. De Drum-editor helpt je bij het maken van je perfecte ritme door beats en grooves te maken en te bewerken. De List-editor is een handige MIDI-bewerkingstool waarmee je elk aspect van een MIDI-noot kunt gebruiken, wat je kostbare tijd bespaart bij het werken aan complexe projecten.

Steinberg Cubase is een indrukwekkende DAW die u professionele gereedschappen biedt voor het maken van professioneel klinkende audio. Het is vooral gericht op professionele gebruikers, u moet bereid zijn om uren te besteden aan het leren van de robuuste set functies als u de applicatie koopt. Maar als je klaar bent voor de taak, zal Steinberg Cubase zijn waarde bewijzen.

Bijgewerkt: 23 mei 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.cpr – Cubase Project

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Steinberg Cubase 7

Ondersteunde bestandstypes
.SRF Steinberg Resource File
.ALL Cubasis Project File
.EXPRESSIONMAP Cubase Expression Map File
.VMX Cubase Mixer Settings File
.OVW Cubase WAVE Overview File
.CSH Cubase Waveform File
.DRM Cubase Drum Map File
.PEAK Steinberg Peak File
.OMF Open Media Framework File
.NPL Cubase Library File
.RX2 REX2 Audio File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.VST VST Audio Plugin
.FXP FX Preset File
.HSB HALion Sound Bank File
.ZPA Vielklang Audio Metadata File
.FXB FX Bank File