Software : KiCad : KiCad

KiCad

Versie
4
Platforms
Licentie Open Source

Software Review

Hoofdfuncties

  • Schema's bewerken en aangepaste symbolen maken
  • Ontwerp printplaten
  • Inspecteer ontwerpen in een 3D interactief canvas

KiCad is een open source softwaresuite voor elektronische ontwerpautomatisering (EDA). Het kan schema's bewerken, printplaten (PCB's) ontwerpen en ontwerpen in een interactief canvas inspecteren.

KiCad biedt een verscheidenheid aan EDA-tools zoals Eeschema, PcbNew, Bitmap2Component, GerbView en 3DViewer. Eeschema is een schematische opname-editor met aangepaste symboolcreatie, hiërarchische schema's en een elektrische regelscheck om schematische verbindingen automatisch te verifiëren. Met de PcbNew-tool kun je snel je bord opstellen en sporen naar voren duwen op dezelfde manier als je tekent of je baan rond obstakels verplaatst.

Met de Bitmap2Component kunt u afbeeldingen omzetten in voetafdrukken voor PCB-illustraties en GerbView stelt u in staat om ontwerpen in het Gerber-formaat te bekijken. Met KiCad's 3DViewer kunt u uw ontwerp onmiddellijk in een interactieve 3D-weergave inspecteren bij het aanleggen van uw PCB. Je kunt ronddraaien en pannen rond je ontwerp om details te inspecteren.

KiCad wordt gebruikt voor het ontwerpen, bewerken en inspecteren van PCB's. Het bevat een reeks hulpprogramma's die verschillende functies bieden, zoals bewerkingsschema's, het ontwerpen van PCB's en het bekijken van 3D-ontwerpen. De software steekt gunstig af bij CadSoft's EAGLE-applicatie, maar KiCad komt met een steile leercurve dus wees bereid om wat tijd te investeren.

Bijgewerkt: 28 april 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.pro – KiCad Project

▶ Andere bestandsextensies gebruikt KiCad 4

Ondersteunde bestandstypes
.BRD KiCad PCB Design File
.SCH KiCad Schematic File
Extra gerelateerde bestandsindelingen