Software : Gnumeric : Gnumeric

Gnumeric

Versie
1
Platforms
Licentie Open Source

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteunt verschillende spreadsheetbestandstypen, zoals .XLS, .WKS en .123
  • biedt meer werkbladfuncties dan Excel
  • Voert een aantal complexe taken uit met getallen, namen, tijden en datums

Gnumeric is een open source-programma waarmee u spreadsheets kunt maken en bekijken. Het programma is gemaakt door Miguel de Icaza en maakt deel uit van het GNOME Free Software Desktop Project.

Gnumeric is ontworpen als een gratis alternatief voor commerciële spreadsheetprogramma's zoals Microsoft Excel. Het spreadsheetprogramma ondersteunt verschillende soorten gegevensbestanden, waaronder .XLS (gedeeltelijk ondersteunt .XLSX ), .CSV , .WK1 , .123 en .WKS . Voor het opslaan van spreadsheetgegevens gebruikt de toepassing .GNUMERIC en .GNM bestanden gecomprimeerd met GZIP-compressie. Deze eigen bestandsindeling is vergelijkbaar met het XML-formaat dat Excel gebruikt voor .XLSX spreadsheetbestanden.

De applicatie is lichtgewicht maar biedt nog steeds een scala aan mogelijkheden. Het programma biedt dezelfde werkbladfuncties en meer als Excel en kan een verscheidenheid aan taken uitvoeren met namen, datums, tijden, getallen en andere gegevens.

Gunmeric biedt veel van dezelfde functies die Microsoft biedt Excel biedt, maar gratis. Het kan .XLS bestanden importeren en exporteren, biedt meer werkbladfuncties dan Excel en lijkt op de interface van Excel. Als je op zoek bent naar een gratis alternatief voor Excel, vooral als Linux-gebruiker, probeer dan Gnumeric.

Bijgewerkt: 18 september 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.gnumeric – Gnumeric Spreadsheet

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Gnumeric 1

Ondersteunde bestandstypes
.MPS Mathematical Programming System File
.WKS Lotus 1-2-3 Spreadsheet
.DIF Data Interchange Format
.WK4 Lotus 4 Worksheet
.XLSX Microsoft Excel Open XML Spreadsheet
.WK1 Lotus Worksheet
.GNM Gnumeric Spreadsheet
.SYLK Microsoft Symbolic Link File
.CSV Comma Separated Values File
.XLS Excel Spreadsheet
Extra gerelateerde bestandsindelingen