Software : Florian Rival : GDevelop

GDevelop

Versie
(vanaf 2016-04-25)
3
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Programming

Software Review

Hoofdfuncties

  • Games bouwen met scènes, objecten en gebeurtenissen
  • Definieer de logica van je spel met gebeurtenissen
  • Visueel niveaus bewerken
  • Verschillende objecten toevoegen
  • Aan de slag met behulpzame documentatie

GDevelop is een platformonafhankelijke open source-toepassing die wordt gebruikt om 2D-spellen te maken zonder enige programmeerkennis. U kunt games maken voor verschillende platforms, zoals Windows, OS X, Android, iOS en internet. Het programma heette oorspronkelijk Game Develop van Creator van Florian Rival, maar is daarna veranderd in GDevelop.

Met GDevelop kun je games bouwen met scènes, objecten en evenementen. Met de scène-editor van het programma kunt u uw niveaus visueel bewerken en meerdere lagen ondersteunen om parallaxeffecten te maken. U kunt vervolgens verschillende objecten toevoegen, zoals sprites met meerdere animaties, tekstobjecten, aangepaste vormen, dynamische lichten en schaduwen en 3D-vakken en gedragspatronen toepassen. GDevelop biedt ook evenementen om de logica van je spel te bepalen door de voorwaarden en acties voor reeksen te definiëren.

Terwijl je je spel bouwt, kun je een voorbeeld van je voortgang bekijken om gameplay te ervaren. Wanneer u klaar bent met het maakproces, kunt u het exporteren als een web-, mobiel of native besturingssysteemgame. GDevelop biedt ook een ruime hoeveelheid hulpmiddelen om u te helpen aan de slag te gaan en te acclimatiseren aan de omgeving.

GDevelop is een gratis tool die is ontworpen voor alle soorten gebruikers om games te maken voor de lol of te koop zonder programmeerkennis. De applicatie is echter niet bedoeld voor gevorderde programmeurs en moet niet worden verward met meer professionele game-ontwikkelingsapps. Als u op zoek bent naar een hulpprogramma voor het maken van games zoals Stencyl of Construct 2, is GDevelop een geweldige optie.

Bijgewerkt: 25 april 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.gdg – GDevelop Project File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt GDevelop 3

Ondersteunde bestandstypes
.GIF Graphical Interchange Format File
.JSON JavaScript Object Notation File
.GDG.AUTOSAVE GDevelop Project Autosave File
.PNG Portable Network Graphic
.XGDW GDevelop Extension File
Extra gerelateerde bestandsindelingen

Bijgewerkt: 13 oktober 2016