Software : Digia : Digia Qt SDK

Digia Qt SDK

Versie
5
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Programming

Software Review

Hoofdfuncties

  • Qt Creator voor het gebruik van een complete, geïntegreerde ontwikkelomgeving
  • Qt Designer voor het ontwerpen van GUI's
  • Qt Simulator voor het testen van applicaties
  • Qt-assistent voor het bekijken van online documentatie
  • Qt Linguist voor het vertalen van Qt, C ++ en Qt Quick applications

Digia Qt SDK is een software development kit (SDK) die wordt gebruikt om platformonafhankelijke applicaties te maken. De SDK is ontwikkeld door Nokia voordat deze is aangeschaft door Digia, die samen met het Qt-project de software ontwikkelt.

Qt SDK is ontworpen voor C ++ en de Qt Meta-taal (QML) en wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van mobiele applicaties , hoewel u ook desktop- en ingesloten applicaties kunt bouwen. Naast ondersteuning voor Windows, OS X en Linux, biedt de SDK ook toolkettingen voor het ontwikkelen van Android- en iOS-applicaties.

Qt SDK wordt geleverd met verschillende hulpprogramma's voor elke fase van de ontwikkelingscyclus. Het hulpprogramma Qt Creator is een IDE, die vooral nuttig is voor nieuwe QT-gebruikers, waardoor ze sneller kunnen ontwikkelen. Qt Designer is een WYSIWYG-tool die wordt gebruikt voor het bouwen en ontwerpen van GUI's. QT Simulator wordt gebruikt voor het testen van uw toepassing en Qt Assistant stelt u in staat om online documentatie te bekijken in de Qt help bestandsindeling. Ten slotte wordt Qt Linguist gebruikt voor het vertalen van Qt, C ++ en Qt Quick-applicaties naar lokale talen.

Qt SDK is een competente SDK voor het ontwikkelen van toepassingen voor desktop-, ingesloten en mobiele toepassingen. Hoewel het handige ontwikkelingsprogramma's en platformonafhankelijke ondersteuning biedt, sluit Digia Qt SDK je in bij de minder bekende QML-taal, waardoor het een onpraktische keuze is om je applicaties te ontwikkelen.

Bijgewerkt: september 10, 2015

▶ Primaire bestandsextensie

.pro – Qt Project File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Digia Qt SDK 5

Ondersteunde bestandstypes
.TS Qt Translation Source File
.QM Qt Compiled Translation Source File
.QPH Qt Phrase Books File
.QS Qt Install Script
.PRI Qt Project Include File
.UI User Interface File
.QRC Qt Resource Collection File
.QML QT Meta Language File
.QSS Qt Style Sheet
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.HXX C++ Source Code Header File
.WBXML WAP Binary XML File