Software : Code Blocks : Code Blocks

Code Blocks

Versie
13
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Programming

Software Review

Hoofdfuncties

  • Gericht op C, C ++ en Fortran-talen
  • Uiterst uitgebreide functionaliteit
  • Ondersteuning voor meerdere compilers zoals Microsoft Visual C ++
  • Handige foutopsporingsfuncties zoals draadwisseling en aangepaste geheugendump

Codeblokken is een C, C ++ en Fortran IDE. Het is gebouwd om uitbreidbaarheid te bieden door plug-ins te installeren of te coderen.

Code Blocks is geschreven in C ++ en ondersteunt C, C ++ en Fortran-talen uit de verpakking. Het is zeer uitbreidbaar via een eindeloze hoeveelheid plug-ins die extra programmeertaalondersteuning en -functionaliteit bieden. Het biedt ondersteuning voor meerdere compilers, zoals GCC, Microsoft Visual C ++, Digital Mars en meer. Code Blocks beschikt ook over een snel aangepast build-systeem dat de op gegevens XML-gebaseerde projectbestanden opslaat met de .CBP extensie.

De debugger van de applicatie heeft volledige breekpuntondersteuning inclusief code en breekpunten. De toepassing geeft ook lokale functiesymbolen en -argumenten weer en biedt door de gebruiker gedefinieerde horloges en aangepaste geheugendump voor foutopsporing van het programma. Naast deze elementen beschikt Code Blocks over een interface met tabbladen, syntaxisaccentuering en codeaanvulling om u te helpen efficiënter te werken.

Codeblokken is een bekwame IDE die kan worden uitgebreid via plug-ins om extra functionaliteit te bieden. Het is een lichtgewicht toepassing die handige functies voor compileren, debuggen en gebruikersinterface biedt. Code Blocks is een betrouwbare applicatie, ongeacht het platform.

Bijgewerkt: 13 december 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.cbp – Code::Blocks Project File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Code Blocks 13

Ondersteunde bestandstypes
.C C/C++ Source Code File
.DEPEND Code::Blocks Dependencies File
.D D Source Code File
.PCH Precompiled Header File
.H C/C++/Objective-C Header File
.HPP C++ Header File
.CPP C++ Source Code File
.WORKSPACE Code::Blocks Workspace File
.LAYOUT Code::Blocks Workspace Layout File
Extra gerelateerde bestandsindelingen