Software : Avogadro : Avogadro

Avogadro

Versie
1
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Scientific

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteunt een grote verscheidenheid aan molecuulbestandsindelingen, zoals CML, PDB, XYZ en MDL Mol
  • Biedt aanpasbare hulpmiddelen en weergave-instellingen voor het bewerken en visualiseren van moleculen
  • Hiermee kunt u extra functionaliteit installeren via plug-ins

Avogadro is een opensource, platformonafhankelijke molecuuleditor en visualizer. Het wordt gebruikt in moleculaire modellering, computationele chemie, bioinformatica, materiaalwetenschap en andere verwante gebieden.

Avogadro ondersteunt een groot aantal bestandsformaten voor moleculen, zoals CML, HyperChem, MDL Mol, Computational Chemistry Output, PDB en XYZ. De applicatie biedt een verscheidenheid aan aanpasbare tools die worden gebruikt voor het tekenen, navigeren, manipuleren, selecteren en AutoOptimizing van moleculen. Voor het visualiseren van verschillende aspecten van de moleculen, kunt u kiezen uit een reeks weergavetypes, zoals polygoon, tekenfilm, assen en waterstofbruggen. Avogadro is ook uitbreidbaar, waarmee u extra functies zoals opdrachten, interactieve tools en renderingmogelijkheden kunt installeren.

Avogadro is een indrukwekkende molecuuleditor en visualizer die is ontworpen voor zowel studenten als gevorderde onderzoekers. Het programma ondersteunt verschillende bestandsindelingen van moleculen en biedt nuttige hulpmiddelen en displays voor het bewerken en visualiseren van de moleculen. Avogadro is een geweldige keuze voor gebruikers in de moleculaire modellering, bioinformatica, materiaalwetenschap en computationele chemievelden.

Bijgewerkt: 19 december 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.cml – Chemical Markup Language File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Avogadro 1

Ondersteunde bestandstypes
.PDB Protein Data Bank File
.CIF Crystallographic Information File
.XYZ Molecule Specification File
.HIN HyperChem Input File
.MOL MDL Molfile
.NWO NWChem Output File
.SDF Structure Data File
Extra gerelateerde bestandsindelingen