Hoofd : Bestandsextensies : .z1 Het dossier

.z1 Bestandsextensie

Bestandstype1 ZoneAlarm Renamed VB File

Ontwikkelaar Check Point Software Technologies
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

Wat is Z1 file?

Visual Basic-script ( .VB -bestand) hernoemd naar ZoneAlarm antivirus- en systeembeveiligingssoftware; de extensie is gewijzigd, zodat het bestand niet per ongeluk kan worden uitgevoerd.

Meer informatie

Als het script bekend staat als veilig en virusvrij, kunt u de extensie wijzigen van ".z1" in ".vb" om het script uit te voeren.

Programma's die openen Z1 bestanden
Windows
ZoneAlarm Antivirus
Check Point ZoneAlarm Internet Security Suite

Bestandstype2 Z-machine Z-code File

Ontwikkelaar Infocom
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

.Z1 optienummer2

Bestand gebruikt door Z-machine, een beëindigde game-engine die wordt gebruikt voor het uitvoeren van tekstavontuurspellen; slaat broncode op voor het spel; gewoonlijk gerund door een Z-machine-interpreter, waarvan er een aantal door gemeenschapsleden is onderhouden.

Meer informatie

Z-codebestanden gebruiken een programmeertaal die de Zork Implementation Language wordt genoemd (Zork was de eerste game van Infocom). De bestandsextensies gebruiken een numerieke waarde voor de versie van de Z-machine die wordt gebruikt om ze uit te voeren. Voorbeelden zijn de .Z2 , .Z3 , .Z4 , .Z5 , .Z6 , .Z7 en .Z8 extensies. Aangezien versie 8 de laatste Z-machine-versie was, is Z8 de meest populaire van de extensies.

OPMERKING: Z1-bestanden zijn uiterst zeldzaam, omdat er maar heel weinig spellen zijn uitgebracht met de Z1-extensie.

Programma's die openen Z1 bestanden
Windows
Windows Frotz
Linux
Zoom
Macintosh
Zoom
Spatterlight

Over Z1 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .z1 is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Z-machine Z-code File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.