Hoofd : Bestandsextensies : .ykcol Het dossier

.ykcol Bestandsextensie

Bestandstype Locky Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.YKCOL optienummer

Een YKCOL-bestand is een bestand dat is gecodeerd door het Locky Virus, een trojaans paard dat wordt gebruikt door cybercriminelen. Het bevat een gebruikersbestand, zoals een .PDF of .WMV bestand, versleuteld met het Locky Virus. YKCOL-bestanden kwamen in 2017 voor en zijn vergelijkbaar met .LOCKY -bestanden.

Meer informatie

Het Locky-virus is zeer gevaarlijke malware. Het wordt meestal ransomware genoemd, waarbij het doel van het virus is om uw bestanden te laten gijzelen en u dwingen de dader te betalen (meestal door middel van bitcoin) om uw bestanden te ontgrendelen.

Het virus is algemeen geïntroduceerd via spam-e-mails getiteld "Status van factuur" met een .7Z bijlage, wat een .VBS bestand is gecomprimeerd met 7-Zip-compressie. Als u het 7Z-bestand downloadt en het decomprimeert, wordt het VBS-bestand uitgevoerd en begint het virus uw bestanden te versleutelen, de naam ervan te wijzigen met de extensie ".ykcol" en deze te coderen. Het virus genereert vervolgens een .BMP (ykcol.bmp) of .HTM (ykcol.htm) losgeldbrief die u informeert over de overname en wat u moet doen om uw bestanden te herstellen.

Helaas is er momenteel geen programma beschikbaar om uw bestanden effectief te herstellen. Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren. Anders is de enige bekende manier om uw geïnfecteerde bestanden te ontsleutelen, het betalen van de dader voor de persoonlijke sleutel en het ontsleutelen van het programma.

OPMERKING: YKCOL is LOCKY achterwaarts.

Programma's die openen YKCOL bestanden
Windows
System Restore

Over YKCOL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ykcol is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Locky Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.