Hoofd : Bestandsextensies : .xmp Het dossier

.xmp Bestandsextensie

Bestandstype1 Extensible Metadata Platform File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Misc-bestanden
Formaat Text

Wat is XMP file?

Een XMP-bestand is een metadata-bestand dat wordt gebruikt door Adobe-programma's zoals Photoshop en Bridge. Het bevat de bewerkingen die zijn aangebracht in een Camera Raw-bestand, zoals een .CR2 of .NEF -bestand, en wordt automatisch gegenereerd en opgeslagen in dezelfde map als het overeenkomstige Camera Raw-bestand. XMP-bestanden bevatten verschillende eigenschappen van een afbeeldingsbestand, zoals een beschrijving, titel, trefwoorden, auteur, copyright, helderheid, belichting, contrast, snijhoek, schaduw, verzadiging, scherpte, tint en temperatuur.

Meer informatie

XMP-bestand geopend in TextWrangler

XMP-bestanden (Extensible Metadata Platform) worden opgeslagen in een standaard platte tekstindeling die kan worden doorzocht XMP-compatibele applicaties. Het formaat is door Adobe ontwikkeld als een middel om metadata te standaardiseren over meerdere bestandstypes, zoals afbeeldingen, databases en webdocumenten. Hoewel XMP-gegevens worden ondersteund door verschillende applicaties van derden, wordt het voornamelijk gebruikt door Adobe-software om metadata op te slaan voor Camera Raw-bestanden.

In Photoshop wordt het XMP-bestand automatisch gegenereerd wanneer u een Camera Raw-bestand opent , kies de instellingen in het tussenliggende Camera Raw-verwerkingsscherm en klik op OK. Als u niet het gedoe van een extra bestand voor elk van uw onbewerkte bestanden wilt, kunt u ze opslaan in het .DNG -formaat. Deze indeling integreert de XMP-metadata in het bestand zelf, waardoor een bijbehorend XMP-bestand niet nodig is.

Als u een XMP-bestand tegenkomt op uw computer, is er waarschijnlijk een bijbehorend Camera Raw-bestand, zoals een NEF- of CR2-bestand dat zich op dezelfde locatie bevindt. XMP-bestanden zijn niet bedoeld om handmatig te worden geopend. In plaats daarvan wordt er naar verwezen door de toepassing die wordt gebruikt om het overeenkomstige Camera Raw-bestand te openen. U kunt echter een XMP-bestand openen in een teksteditor om de metagegevens te bekijken.

OPMERKING: als u het XMP-bestand verwijdert, verliest u alle bewerkingen in het overeenkomstige RAW-bestand van de camera.

Programma's die openen XMP bestanden
Windows
Microsoft Windows Photos
Macintosh
Adobe Prelude CC 2019
Adobe XMP Toolkit

Bestandstype2 XMind Markers Package

Ontwikkelaar XMind
Categorie Gegevensbestanden
Formaat XML

.XMP optienummer2

Een XMP-bestand is een markeringspakket dat wordt gebruikt door XMind, een toepassing voor mindmappen en brainstormen. Het bevat een of meer markeringen, dit zijn pictogrammen die worden gebruikt om een speciale betekenis aan te duiden, zoals de urgentie van een taak of de betrokkenheid van mensen. Sommige markercategorieën omvatten gezichten, taakvoortgang, taakprioriteit, pijlen, symbolen en maand.

Meer informatie

Terwijl XMind wordt geleverd met standaard XMP-bestanden, kunt u uw eigen afbeeldingen importeren in de toepassing voor aangepaste markeringen. U hebt toegang tot de import- en exportfunctie door het pictogram "View Menu" te selecteren wanneer het Markers-venster geopend is.

Programma's die openen XMP bestanden
Windows
XMind
Linux
XMind
Macintosh
XMind

Over XMP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .xmp is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype XMind Markers Package beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.