Hoofd : Bestandsextensies : .x3f Het dossier

.x3f Bestandsextensie

Bestandstype SIGMA X3F Camera RAW File

Ontwikkelaar SIGMA
Categorie Camera Raw-bestanden
Formaat Binary

.X3F optienummer

Een X3F-bestand is een RAW-bestand dat is opgeslagen in het SIGMA X3F-formaat, een high-end digitaal fotoformaat dat ook bekend staat als het Foveon X3-formaat of "FOVb." Het slaat gegevens op voor een enkele afbeelding die met een digitale camera is vastgelegd. X3F-bestanden ondersteunen afbeeldingsgegevens, miniaturen, voorbeeldafbeeldingen en informatie over teksteigenschappen.

Meer informatie

SIGMA is een ontwikkelaar van geavanceerde digitale camera's. Het X3F-formaat wordt ondersteund door verschillende SIGMA-camera's die de Foveon X3-sensor gebruiken, inclusief de SD-serie spiegelreflexcamera's en de DP-serie compactcamera's.

X3F-bestanden kunnen worden geopend door verschillende programma's, waaronder SIGMA Photo Pro , Corel PaintShop Pro en CyberLink PhotoDirector. Adobe Photoshop kan ook X3F-bestanden openen, maar biedt mogelijk geen ondersteuning voor X3F-bestanden die zijn gemaakt door nieuwere modellen van SIGMA-camera's, zoals de dp Quattro-camera's.

Programma's die openen X3F bestanden
Windows
Adobe Photoshop
Corel PaintShop Pro
CyberLink PowerDVD
Google Picasa
CyberLink PhotoDirector
MAGIX Photostory Deluxe
EZ Freeware Free Opener
Corel AfterShot Pro
Adobe DNG Converter
CyberLink Media Suite
Adobe Photoshop Elements
Linux
Corel AfterShot Pro
Macintosh
Adobe Photoshop
Google Picasa
CyberLink PhotoDirector
SIGMA Photo Pro
Corel AfterShot Pro
Adobe DNG Converter
Adobe Photoshop Elements

Over X3F bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .x3f is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype SIGMA X3F Camera RAW File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.