Hoofd : Bestandsextensies : .wncry Het dossier

.wncry Bestandsextensie

Bestandstype Wana Decrypt0r 2.0 Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.WNCRY optienummer

Een WNCRY-bestand is een bestand dat is gecodeerd door Wana Decrypt0r 2.0, een ransomware-infectie die wordt gebruikt door cybercriminelen. Het bevat een gebruikersbestand, zoals een .BAT , .BMP , .WAV , of .XLSX bestand, versleuteld met het RSA-algoritme en AES-128-coderingen. WNCRY-bestanden kwamen in 2017 veel voor.

Meer informatie

Wana Decrypt0r 2.0 is een nieuwere versie van de WannaCry (WCry) malware en is zeer gevaarlijk. Het doel van het virus is om je bestanden te laten gijzelen en je te dwingen de dader te betalen (via bitcoin) om je bestanden te ontgrendelen. Het virus kan worden verspreid via valse updates of torrent-websites, maar wordt voornamelijk verspreid via e-mails die zijn ontworpen om het slachtoffer te overreden een schadelijke e-mailbijlage te openen. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, te hernoemen en te coderen. Het voegt de WNCRY-extensie toe aan de bestandsextensie. Uw example.docx-bestand wordt bijvoorbeeld example.docx.wncry. Het virus genereert dan een .TXT losgeldbrief die u informeert over de overname en wat u moet doen om uw bestanden te herstellen.

Er is momenteel geen programma beschikbaar om uw bestanden effectief te herstellen. Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren.

Programma's die openen WNCRY bestanden
Windows
System Restore

Over WNCRY bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .wncry is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Wana Decrypt0r 2.0 Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.