Hoofd : Bestandsextensies : .wld Het dossier

.wld Bestandsextensie

Bestandstype1 Terraria World File

Ontwikkelaar Re-Logic
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

Wat is WLD file?

Spelbestand gebruikt door Terraria, een 2D-actie-avontuur en een sandbox-constructiespel; redt een wereld, die terrein, water, monsters, voorwerpen en andere voorwerpen bevat; wordt gebruikt voor single- of multiplayer-gameplay en kan worden geladen door de speciale Terraria-server, waarmee spelers Terraria-werelden kunnen hosten via een netwerk.

Meer informatie

Wereldbestanden kunnen een vooraf geïnstalleerde gamemap zijn of ze kunnen een aangepaste kaart zijn die door de gebruiker is gemaakt. WLD-bestanden worden in Windows in de volgende directory opgeslagen: [user] \ Documents \ My Games \ Terraria \ Worlds \.

WLD-bestanden kunnen worden bewerkt met behulp van de Terraria Map Editor (TEdit). Ze kunnen zonder het Terraria-spel worden bekeken met MoreTerra (Terraria World Viewer).

Programma's die openen WLD bestanden

Bestandstype2 ESRI World File

Ontwikkelaar ESRI
Categorie GIS-bestanden
Formaat Text

.WLD optienummer2

GIS-bestand gemaakt in de ESRI World-indeling (WLD), een ASCII-tekstindeling die coördinaatinformatie voor een rasterafbeelding opgeeft; slaat zes gegevenslijnen op en omvat de pixelgrootte, rotatie en coördinaatlocatie.

Meer informatie

OPMERKING: door de pixelgrootte, de coördinaat van de pixel linksboven en de rotatie-informatie van een rasterafbeelding te kennen, kan de locatie van een luchtfoto precies op een kaart worden geplaatst.

Programma's die openen WLD bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
GDAL
Linux
GDAL
Macintosh
GDAL

Bestandstype3 SMBX World File

Ontwikkelaar SMBX
Categorie Spelbestanden
Formaat Text

.WLD optienummer3

Wereldbestand gebruikt door SMBX (Super Mario Bros. X), een door fans gemaakte kloon van Super Mario Bros. voor pc; slaat de overheadkaart van een wereld op, die paden naar verschillende speelbare niveaus bevat (gespecificeerd in .LVL bestanden); kan worden aangepast met behulp van het Level Editor-programma dat wordt meegeleverd met SMBX.

Programma's die openen WLD bestanden

Over WLD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .wld is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype SMBX World File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.