Hoofd : Bestandsextensies : .website Het dossier

.website Bestandsextensie

Bestandstype Internet Explorer Pinned Site Shortcut

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.WEBSITE optienummer

Een WEBSITE-bestand is een vastgezette snelkoppeling voor de site gemaakt door Internet Explorer (IE), een webbrowser voor Windows. Het bevat een webadresverwijzing (een URL) en een pictogrambestand dat verwijst naar de favicon.ico van de website en wordt gebruikt als het weergegeven pictogram voor de snelkoppeling. WEBSITE-bestanden worden gebruikt voor het opslaan en openen van bladwijzers en favorieten.

Meer informatie

Om een WEBSITE-bestand in IE aan te maken, klikt en sleept u de URL in de adresbalk of het "favicon" van de website naar uw bureaublad. U kunt de website ook naar het gedeelte Snel starten slepen in Windows Vista of naar de taakbalk in Windows 7 en Windows 8. Op deze manier kunt u snel toegang krijgen tot uw favoriete websites.

WEBSITE-bestanden zijn geïntroduceerd in versie 9 van IE en worden niet herkend door Windows-computers met Internet Explorer 8 (IE8) of eerder geïnstalleerd. U kunt de extensie ".website" echter de naam ".url" geven en het bestand als een URL-bestand openen. Eerdere versies van IE hebben .URL -bestanden gemaakt toen u de adresbalk-URL of favicon naar het bureaublad sleepte. Het verschil tussen de twee bestanden is dat voor WEBSITE-bestanden een API-sleutel vereist is, terwijl voor URL-bestanden alleen de URL en favicon URL-waarden zijn vereist. U kunt nog steeds URL-bestanden maken in versie 9 of hoger van IE door de SHIFT-toets ingedrukt te houden voordat u het favicon van de adresbalk naar het bureaublad sleept.

De weblocatie van een WEBSITE-bestand in een andere webbrowser openen , open het bestand met een teksteditor zoals Microsoft Notepad. Omdat WEBSITE-bestanden in platte tekst worden opgeslagen, kunt u met de teksteditor naar deze bestanden navigeren totdat u de eigenschap "URL" hebt gevonden. Kopieer de URL en plak deze in de adresbalk van een andere webbrowser, zoals Google Chrome.

Windows geeft de bestandsextensie ".website" niet weer voor vastgemaakte snelkoppelingen naar sites. Als u de extensie wilt bekijken, opent u het venster met bestandseigenschappen door met de rechtermuisknop op het WEBSITE-bestand te klikken en 'Eigenschappen' in de vervolgkeuzelijst te selecteren.

Programma's die openen WEBSITE bestanden
Windows
Microsoft Internet Explorer

Over WEBSITE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .website is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Internet Explorer Pinned Site Shortcut beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.