Hoofd : Bestandsextensies : .wad Het dossier

.wad Bestandsextensie

Bestandstype1 Doom WAD File

Ontwikkelaar id Software
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

Wat is WAD file?

Game-gegevensbestand gebruikt door Doom en Doom II, evenals andere first-person shooter-spellen die de originele Doom-engine gebruiken; bevat gegevens zoals sprites (afbeeldingen), niveau-informatie en items; gebruikt voor het opslaan van originele spelinhoud en spelwijzigingen.

Meer informatie

Het WAD-formaat is onderverdeeld in twee categorieën: 1) IWAD ("Internal WAD") en 2) PWAD ("Patch WAD"). Het IWAD-bestandstype wordt gebruikt voor het laden van kernspelinhoud en PWAD-bestanden worden gebruikt voor het toevoegen van optionele gegevens aan het spel.

Vanwege de populariteit van Doom en de aanpasbaarheid van WAD-bestanden, werd het WAD-formaat een van de meer algemeen bekende en veel gebruikte bestandsindelingen van spelgegevens. Communityspelers ontwikkelden duizenden mods met WAD-bestanden voor Doom en andere spellen. Omdat Doom en Doom II in de jaren negentig werden uitgebracht, wordt het formaat echter niet zo vaak gebruikt als het ooit was.

Het oorspronkelijke WAD-formaat, WAD1 genoemd, is geëvolueerd naar volgende indelingen, waaronder WAD2 en WAD3. Deze versies hadden een beperkte reikwijdte om alleen speltexturen op te nemen en werden gebruikt voor Quake en Half-Life. Quake WAD-structuurbestanden kunnen worden bewerkt met programma's zoals Wally.

Programma's die openen WAD bestanden

Bestandstype2 Nintendo Wii Game Data File

Ontwikkelaar Nintendo
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.WAD optienummer2

Gegevensbestand gebruikt door de Nintendo Wii-spelconsole; bevat de gegevens die nodig zijn voor het installeren van Wii-kanalen, systeemmenu's of firmware-updates; vaak gebruikt voor het installeren van originele kopieën van Virtual Console (VC) -games.

Meer informatie

OPMERKING: WAD-bestanden worden ook gebruikt door Wii-ontwikkelaars van 'Homebrew' om games te installeren en te spelen.

Programma's die openen WAD bestanden
Windows
Dolphin
Wad Studio
Linux
Dolphin
Macintosh
Dolphin

Over WAD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .wad is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Nintendo Wii Game Data File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.