Hoofd : Bestandsextensies : .vsdx Het dossier

.vsdx Bestandsextensie

Bestandstype Visio Drawing

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Zip

.VSDX optienummer

Een VSDX-bestand is een tekening opgeslagen in het VSDX-bestandsformaat geïntroduceerd met Visio 2013, een programma dat wordt gebruikt voor het maken van tekeningen en technische illustraties. Het slaat vormen, lijnen, tekst en andere objecten op elkaar op in een canvas in vrije vorm. VSDX-bestanden worden gebruikt voor het opslaan van stroomdiagrammen, processchema's, organigrammen en andere soorten tekeningen.

Meer informatie

VSDX-bestand geopend in Microsoft Visio 2016

De VSDX-indeling vervangt het oudere .VSD binaire formaat en .VDX XML-indeling gebruikt door Visio 2010 en eerder. De VSDX-indeling maakt gebruik van Open Packaging Conventions (OPC), die is gebaseerd op XML en een .ZIP -container gebruikt om alle tekeningen te verpakken. Als u geen programma hebt dat de VSDX-indeling ondersteunt, kunt u nog steeds de inhoud van een VSDX-bestand bekijken door de extensie te hernoemen naar ".zip" en het bestand uit te pakken. VSDX-bestanden kunnen worden geclassificeerd als "archieven" of "pakketten". Ze bevatten "document" -onderdelen, waaronder de inhoud en metadata van het VSDX-bestand, en "relatie" -onderdelen, waaronder afbeeldingen en tekstbestanden.

Microsoft Visio wordt voornamelijk gebruikt om diagrammen te maken en deze op te slaan in het VSDX-bestand. Sommige andere bestanden die door Visio worden gebruikt, zijn onder andere het .VSDM -bestand voor het opslaan van macro-enabled tekeningen, .VSTX bestanden om sjablonen op te slaan, .VSTM bestanden om voor de macro ingeschakelde sjablonen op te slaan, .VSSX bestanden om stencils op te slaan, en .VSSM bestanden om voor macro's geschikte stencils op te slaan.

Programma's die openen VSDX bestanden
Windows
LibreOffice
Microsoft Visio
CS Odessa ConceptDraw PRO
IMSI TurboPDF
Linux
LibreOffice
Macintosh
LibreOffice
Nevron Software MyDraw
Nektony VSD Viewer
CS Odessa ConceptDraw PRO

Over VSDX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .vsdx is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Visio Drawing beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.