Hoofd : Bestandsextensies : .vicar Het dossier

.vicar Bestandsextensie

Bestandstype VICAR Image File

Ontwikkelaar NASA Jet Propulsion Laboratory
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.VICAR optienummer

Rasterafbeeldingsformaat ontwikkeld door het Jet Propulsion Laboratory van NASA; slaat een afbeelding op die door het ruimtevaartuig van NASA op een missie is gemaakt; bevat ook informatie die de structuur en het type gegevens beschrijft, samen met een verwerkingsgeschiedenis die met de afbeelding is uitgevoerd.

Meer informatie

Het VICAR-bestand bestaat uit twee hoofdonderdelen, namelijk de 'labels' en de 'afbeeldinggebieden'. Het gedeelte "labels" bevat informatie die beschrijft wat het bestand is en zich bevindt aan het begin en het einde van het bestand. Het afbeeldingsgebied bevindt zich ingeklemd tussen het gedeelte "labels" en slaat de werkelijke afbeelding op.

VICAR staat voor Video Image Communication and Retrieval, een software voor beeldverwerking die wordt gebruikt om multidimensionale beeldgegevens te verwerken. De software werd voor het eerst ontwikkeld in 1966, voornamelijk om beelden te verwerken en te transporteren van het onbemande planetaire ruimtevaartuig van het NASA Jet Propulsion Laboratory. Tegenwoordig wordt de software gebruikt door andere verschillende toepassingen, zoals biomedische beeldverwerking en geologische verkenning. De VICAR Core is nu beschikbaar als Open Source van GitHub.

Programma's die openen VICAR bestanden
Linux
XnView

Over VICAR bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .vicar is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype VICAR Image File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.