Hoofd : Bestandsextensies : .ufo Het dossier

.ufo Bestandsextensie

Bestandstype1 Ulead File Object

Ontwikkelaar Ulead
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is UFO file?

Rasterafbeelding voornamelijk gemaakt door Ulead PhotoImpact (nu Corel PhotoImpact), maar ook herkend door andere foto- en videobewerkingstoepassingen ontwikkeld door Ulead; kan meerdere bewerkingslagen bevatten, vergelijkbaar met een Photoshop-document ( .PSD ).

Meer informatie

UFO-bestanden kunnen worden geopend door Ulead Photo Explorer, maar afbeeldingen met meerdere lagen worden mogelijk niet correct weergegeven.

OPMERKING: Ulead is overgenomen door Corel. Hoewel PhotoImpact nog steeds wordt ondersteund, wordt de Photo Explorer-software niet langer ondersteund.

Programma's die openen UFO bestanden
Windows
Corel PaintShop Pro
Corel PhotoImpact X3
Ulead Photo Explorer
Binary Soft UniView

Bestandstype2 Unified Font Object File

Ontwikkelaar Tal Leming, Justin van Rossum, and Erik van Blokla
Categorie Lettertypebestanden
Formaat XML

.UFO optienummer2

Een UFO-bestand is een bestand dat is opgeslagen in het Unified Font Object (UFO) -formaat. Het bevat gegevens over een lettertype, waaronder de formaatversie, maker, glyph-lagen, kerninginformatie, afbeeldingen en metagegevens.

Meer informatie

UFO-bestand geopend in Glyphs 2.4

Je kunt UFO-bestanden maken om een lettertype op te slaan met Glyphs of RoboFont, lettertype-editors voor MacOS. Je kunt ook UFO-bestanden openen en bewerken met Glyphs en RoboFont in macOS, of FontForge, dat beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux.

UFO-bestanden zijn in feite archieven die talloze bestanden opslaan, die het lettertype bevatten gegevens. De bestanden die in een UFO-bestand kunnen worden gevonden, omvatten .PLIST , .GLIF , .FEA en .PNG bestanden.

De eerste versie van het UFO-formaat werd oorspronkelijk in 2004 gepubliceerd, maar is zelden meer gebruikt. De tweede versie is in 2009 uitgegeven en is de meest gebruikte versie. De derde versie is in 2012 gepubliceerd maar is niet zo breed geadopteerd als de tweede versie. Het formaat is ontwikkeld en wordt onderhouden door Tal Leming, Justin van Rossum en Erik van Blokland.

Programma's die openen UFO bestanden
Windows
FontForge
Linux
FontForge
Macintosh
FontForge
Glyphs
RoboFont

Over UFO bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ufo is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Unified Font Object File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.