Hoofd : Bestandsextensies : .tpl Het dossier

.tpl Bestandsextensie

Bestandstype1 Document Template

Ontwikkelaar N/A
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

Wat is TPL file?

Sjabloonbestand gemaakt door verschillende soorten applicaties; slaat de standaardinstellingen op voor de pagina-indeling, geschreven tekst en andere informatie voor een document; gebruikt voor het genereren van documenten met een vergelijkbare stijl en structuur.

Meer informatie

Voorbeelden van gebruik van sjabloonbestanden zijn sjablonen voor briefpapier van bedrijven en tekeningsjablonen.

Programma's die openen TPL bestanden
Windows
Open with the original program that created the template
Macintosh
Open with the original program that created the template

Bestandstype2 HTTP File Server Template

Ontwikkelaar N/A
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.TPL optienummer2

Een TPL-bestand is een sjabloon dat wordt gebruikt door HTTP File Server (HFS), een programma voor het delen van bestanden dat wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van bestanden via HTTP. Het bevat HTML die is verdeeld in secties die elk deel van een HTML-pagina beschrijven die aan een verzoekende browser wordt aangeboden. TPL-bestanden worden gebruikt door HFS om HTML-pagina's dynamisch te bouwen.

Meer informatie

TPL-bestanden slaan voornamelijk HTML op, maar kunnen ook CSS en JavaScript bevatten. HFS neemt de HTML- (of CSS- of JavaScript-) code van TPL-bestanden die zijn gecategoriseerd op secties met vierkante haken ([]). Sommige secties bevatten stijl, koppeling, opmerking en uploaden.  TPL-bestanden bevatten ook symbolen omringd door percentagetekens (%) die worden gebruikt om elk gedeelte te definiëren.

Om TPL-bestanden in HFS te openen en bewerken, moet u zich in HFS in de "Expert-modus" bevinden. Als u de expertmodus wilt inschakelen, selecteert u Menu → Andere opties → Overschakelen naar Expert-modus. Selecteer in de expertmodus opnieuw Menu en kies vervolgens HTML-sjabloon → Bewerken ... of Bestand wijzigen ....

OPMERKING: Sjablonen worden meestal opgeslagen in dezelfde map als het bestand hfs.exe.

Gemeenschappelijk TPL bestandsnamen

hfs.tpl - Standaardnaam voor sjablonen die door HFS worden gebruikt.

Programma's die openen TPL bestanden
Windows
HTTP File Server
IDM UltraEdit
Linux
IDM UltraEdit
Macintosh
IDM UltraEdit

Bestandstype3 Adobe Photoshop Tool Presets File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Binary

.TPL optienummer3

Instellingenbestand gebruikt door Adobe Photoshop, een programma dat wordt gebruikt om rasterafbeeldingen te bewerken; bevat vooraf ingestelde informatie voor een Photoshop-tool, zoals een streekbreedteafstelling voor het penseel, een patroon voor het vulgereedschap of een andere instelling; gebruikt voor het opslaan en hergebruik van gereedschapsinstellingen.

Meer informatie

Tool-presets zijn toegankelijk via het paneel Tool Presets (Window → Tool Presets) of door Preset Manager te openen door Bewerken → Preset Manager ... te selecteren en vervolgens "Tools" te kiezen in de vervolgkeuzelijst .

Programma's die openen TPL bestanden
Windows
Adobe Photoshop
Macintosh
Adobe Photoshop

Bestandstype4 Canvas Template

Ontwikkelaar ACD Systems
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.TPL optienummer4

Tekensjabloon gemaakt door Canvas, een technisch tekeningprogramma voor illustraties; bevat vooraf ingestelde grafische afbeeldingen en instellingen voor het maken van nieuwe .CVX -tekeningen; gebruikt voor het tekenen van nieuwe illustraties met hetzelfde startpunt.

Programma's die openen TPL bestanden
Windows
ACD Systems Canvas

Bestandstype5 Wii Image File

Ontwikkelaar Nintendo
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

.TPL optienummer5

Afbeeldingsbestand gebruikt door Nintendo Wii-spellen zoals Mario Kart Wii; bevat een of meer afbeeldingen die deel uitmaken van menu's die verschijnen in Wii-spellen en het Wii-systeem zelf; omvat de koptekst en gegevenssecties van het palet en de afbeelding voor elke afbeelding in het bestand om hoogte, breedte, enz. toe te kennen; meestal gevonden in .SZS bestanden.

Programma's die openen TPL bestanden

Bestandstype6 Phorum Template

Ontwikkelaar Phorum
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.TPL optienummer6

Een TPL-bestand is een sjabloon dat wordt gebruikt door Phorum, een op PHP en MySQL gebaseerd open source-prikbordsysteem. Het bevat een sjablooncode, die hoofdzakelijk is samengesteld als HTML, vermengd met Phorum-aangepaste sjabloontaal die bestaat uit eenvoudige instructies. TPL-bestanden worden gebruikt om door Phorum gegenereerde dynamische gegevens weer te geven, zoals zoekresultaten, berichtinformatie en lijsten met privéberichten.

Meer informatie

TPL-bestand geopend in MacroMates TextMate 2

De sjabloontaal die wordt gevonden in TPL-bestanden bestaat uit HTML- en eenvoudige Phorum-sjablooninstructies. Deze instructies ondersteunen vier gegevenstypen, die gehele getallen, tekenreeksen, PHP-constanten of sjabloonvariabelen kunnen zijn. Omdat de sjabloontaal is opgeslagen in TPL-bestanden als platte tekst, kunt u TPL-bestanden openen en bewerken met elke teksteditor.

Phorum gebruikt meestal TPL-bestanden voor het opslaan van sjablooncode maar kan ook .PHP -bestanden gebruiken als ze worden in de sjabloondirectory geplaatst en krijgen een naam met de juiste basenaam. Als Phorum bijvoorbeeld de voettekstsjabloon weergeeft, zoekt deze eerst naar footer.php in de sjabloondirectory en zoekt het bestand naar footer.tpl als het bestand niet bestaat. Door PHP-bestanden op te nemen, kunnen gebruikers alleen PHP / HTML-code gebruiken voor sjablonen als ze de door TPL-sjablonen vereiste Phorumsjabloontaal niet willen gebruiken.

Programma's die openen TPL bestanden
Windows
Phorum
Macintosh
MacroMates TextMate

Bestandstype7 TatukGIS Editor Print Template File

Ontwikkelaar TatukGIS
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.TPL optienummer7

afdruksjabloon gemaakt door TatukGIS Editor, een GIS-toewijzings- en gegevensverwerkingsprogramma; slaat opties op voor het dialoogvenster Afdrukken die worden geboden in de vervolgkeuzelijst Sjabloon sjabloon; kan opties bevatten zoals kaartpositionering, legenda's en minimale afdrukken; laat toe om verschillende printlay-outs te hergebruiken.

Programma's die openen TPL bestanden

Over TPL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .tpl is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype TatukGIS Editor Print Template File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.