Hoofd : Bestandsextensies : .tfw Het dossier

.tfw Bestandsextensie

Bestandstype World File for TIFF

Ontwikkelaar ESRI
Categorie GIS-bestanden
Formaat Text

.TFW optienummer

TIFF-wereldbestand gebruikt door GIS-toepassingen; bevat de locatie, schaal en rotatie van een kaart die is opgeslagen als een TIFF-afbeelding; vaak gebruikt voor het opslaan van de locatie ter wereld van een luchtfoto van een satelliet; gebruikt hetzelfde formaat als JPEG World-bestanden ( .JPW ).

Meer informatie

TFW-bestanden worden in een indeling zonder opmaak opgeslagen. Ze slaan een reeks regels op die de X- en Y-pixelgrootte, rotatie-informatie en de wereldcoördinaten voor de linkerbovenhoek van de afbeelding specificeren.

OPMERKING: TFW-wereldbestanden slaan geen echte beeldgegevens op , maar worden meestal opgeslagen als een apart bestand naast een .TIF bestand.

Programma's die openen TFW bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Blue Marble Geographics Global Mapper
D&L OziExplorer
Linux
ESRI ArcReader

Over TFW bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .tfw is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype World File for TIFF beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.