Hoofd : Bestandsextensies : .tdms Het dossier

.tdms Bestandsextensie

Bestandstype Technical Data Management Streaming File

Ontwikkelaar National Instruments
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.TDMS optienummer

Een TDMS-bestand is een gegevensbestand dat is opgeslagen in het TDMS-formaat (Technical Data Management Streaming) van National Instruments (NI). Het bevat simulatie- of meetgegevens die zijn vastgelegd met de software van National Instruments, zoals LabVIEW en DIAdem. TDMS-bestanden slaan ook beschrijvende informatie op, waaronder de procedure, testopstelling, sensorinformatie en auteur.

Meer informatie

Het TDMS-formaat is ontwikkeld door National Instruments om het voor wetenschappers en ingenieurs gemakkelijker te maken grote hoeveelheden gegevens op te slaan die zijn vastgelegd in tests en simulaties. Het TDMS-formaat wordt ondersteund door een verscheidenheid aan National Instruments-programma's, waaronder LabVIEW en DIAdem. Het wordt ook ondersteund door MathWorks MATLAB en OpenOffice Calc.

TDMS_INDEX-bestanden worden automatisch gemaakt met TDMS-bestanden. De indexbestanden bevatten informatie over het bijbehorende TDMS-bestand waarnaar wordt verwezen door de toepassing waarmee het TDMS-bestand wordt geopend. Hierdoor kunnen TDMS-bestanden die grote gegevenssets opslaan sneller worden geopend.

Programma's die openen TDMS bestanden
Windows
Apache OpenOffice
The MathWorks MATLAB
National Instruments LabVIEW
National Instruments DIAdem
Linux
Apache OpenOffice
The MathWorks MATLAB
National Instruments LabVIEW
Macintosh
Apache OpenOffice
The MathWorks MATLAB
National Instruments LabVIEW

Over TDMS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .tdms is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Technical Data Management Streaming File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.