Hoofd : Bestandsextensies : .shx Het dossier

.shx Bestandsextensie

Bestandstype1 AutoCAD Compiled Shape File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie CAD-bestanden
Formaat Binary

Wat is SHX file?

Een SHX-bestand bevat een vorm of een lettertype dat is samengesteld door Autodesk AutoCAD uit een .SHP -vormbestand of .PFB -lettertypebestand. Het slaat vormdefinities op, evenals lettertype-definities voor het weergeven van aangepaste tekst. SHX-bestanden ondersteunen veel Type 1 PostScript-lettertypen.

Meer informatie

Met gecompileerde vormen kunnen gebruikers kleinere bouwstenen en lettertypen opslaan die vaak in tekeningen worden ingevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers tijd besparen en hoeven ze vaak gebruikte vormen en lettertypen niet opnieuw te maken.

Nadat een SHP-vormbestand of een PFB-lettertypebestand is gecompileerd, kan het resulterende SHX-bestand in een tekening worden ingevoegd. De gebruiker kan vervolgens de locatie, schaal en rotatie van de geïmporteerde vorm opgeven.

OPMERKING: Autodesk AutoCAD is een 2D- en 3D-ontwerp- en engineeringtoepassing.

Programma's die openen SHX bestanden
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Bestandstype2 Motorola Flash Superfile

Ontwikkelaar Motorola
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.SHX optienummer2

Versleuteld bestand dat wordt gebruikt om de firmware van een Motorola-gsm te "flitsen", zoals een Razr of een Rokr; vaak gebruikt voor het aanpassen of "modden" van de interface van Motorola-mobiele telefoons.

Meer informatie

Om het geheugen van een mobiele telefoon te flashen, moet u de telefoon via USB verbinden met een pc en een programma zoals PST of RSD uitvoeren, waarmee u het flash-superbestand kunt openen.

SHX-bestanden zijn gebaseerd op het .HS flex-bestandsformaat.

Programma's die openen SHX bestanden
Windows
Motorola PST Phone Programmer
Motorola RSD Lite

Bestandstype3 Shapefile Index File

Ontwikkelaar ESRI
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.SHX optienummer3

Index van ESRI Shapefiles ( .SHP bestanden) die index- en offsetinformatie opslaat van de Shapefile; biedt directe toegang tot records in het hoofdbestand; bestaat uit een header van 100 bytes gevolgd door 8-byte records met een vaste lengte die de SHP-bestanden definiëren waarnaar wordt verwezen door het indexbestand; vaak opgeslagen samen met een overeenkomstig dBASE ( .DBF ) databasebestand.

Programma's die openen SHX bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop

Over SHX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .shx is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Shapefile Index File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.