Hoofd : Bestandsextensies : .scm Het dossier

.scm Bestandsextensie

Bestandstype1 StarCraft Map File

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

Wat is SCM file?

Spelkaart gebruikt door StarCraft, een realtime strategiespel van Blizzard Entertainment; omvat verschillende soorten terrein en bronnen; kan in verschillende grootten worden gemaakt, waaronder 96x96, 128x128, 192x192 en 256x256.

Meer informatie

Veel kaarten zijn bij StarCraft inbegrepen voor zowel solocampagnes als games voor meerdere spelers. Aangepaste kaarten kunnen ook worden gemaakt met behulp van de Map Editor.

Programma's die openen SCM bestanden

Bestandstype2 GIMP Script-Fu Script

Ontwikkelaar GIMP
Categorie Plugin bestanden
Formaat N/A

.SCM optienummer2

Script geschreven voor het GIMP-beeldbewerkingsprogramma; gebruikt voor het automatiseren van acties of het toevoegen van artistieke effecten aan afbeeldingen die zijn geopend in de GIMP-editor; vergelijkbaar met een Photoshop-plug-in, maar opgeslagen als een scriptbestand.

Meer informatie

GIMP-scripts moeten op de volgende locaties voor verschillende besturingssystemen worden geplaatst:

Mac: $ HOME / Bibliotheek / Application Support / Gimp / scripts /

Windows: % UserProfile% \. Gimp-2.x \ scripts \

Unix: $ HOME / .gimp-2.x / scripts /

Na het kopiëren van een SCM-bestand naar de scriptdirectory , u kunt de lijst met scripts in Gimp vernieuwen door Filters → Script-Fu → Scripts vernieuwen te selecteren.

Programma's die openen SCM bestanden
Windows
GIMP
Linux
GIMP
Macintosh
GIMP

Bestandstype3 Scheme Source Code File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.SCM optienummer3

Een SCM-bestand is een broncodebestand geschreven in Scheme, een programmeertaal ontwikkeld door het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het wordt meestal bewerkt met een teksteditor en vervolgens uitgevoerd met behulp van een Scheme-interpreter, die de syntaxis leest en het programma uitvoert. SCM-bestanden kunnen met elke teksteditor worden bewerkt, maar ze kunnen het best worden gewijzigd met een editor die Schemasyntax-markering ondersteunt.

Meer informatie

Schema maakt deel uit van de Lisp-familie van programmeertalen. Het wordt meestal gebruikt in academische omgevingen voor het onderwijzen van functionele programmeerconcepten.

Programma's die openen SCM bestanden

Bestandstype4 ScreenCam Screen Recording

Ontwikkelaar SmartGuyz
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

.SCM optienummer4

PC-schermopname gemaakt met ScreenCam-software voor het vastleggen van schermen; fungeert als een "scherm-camcorder" die de exacte activiteit registreert die op het scherm van een Windows-computer wordt weergegeven; kan worden gestreamd met de StreamCam-software.

Meer informatie

ScreenCam is oorspronkelijk ontwikkeld door IBM Lotus en is nu eigendom van SmartGuyz.

Programma's die openen SCM bestanden

Bestandstype5 CLEO Compiled Script

Ontwikkelaar CLEO
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.SCM optienummer5

Gecompiled script geschreven voor CLEO, een scripting engine van derden voor Grand Theft Auto: San Andreas (GTA SA); stelt spelers in staat om de functies van het spel uit te breiden met behulp van aangepaste functies genaamd "opcodes;" kan worden gemaakt met Sanny Builder, een hulpprogramma voor GTA-modding.

Meer informatie

Om een SCM-bestand met GTA SA te gebruiken, moet het in de map \ CLEO \ in de map voor game-installatie worden geplaatst.

Programma's die openen SCM bestanden

Bestandstype6 Super Chain Media File

Ontwikkelaar SuperMV
Categorie Videobestanden
Formaat N/A

.SCM optienummer6

Audio- of videobestand gecodeerd met de SCM-codec; omvat digitale copyrightbeveiliging DRM, die de geldige verzending van media via internet garandeert; ontwikkeld door SuperMV, een audio- en video-interactief onderzoeksbedrijf.

Meer informatie

SCM-bestanden kunnen in verschillende mediaspelers worden afgespeeld als de SuperMV SCM-codec is geïnstalleerd.

Programma's die openen SCM bestanden
Windows
Microsoft Windows Media Player
MPlayer
Media Player Classic
KMPlayer
Linux
MPlayer
Macintosh
MPlayer

Bestandstype7 Samsung Channel List File

Ontwikkelaar Samsung
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.SCM optienummer7

Archiveer bestand geëxporteerd van sommige Samsung-tv's via een USB-verbinding; bevat een lijst met kanalen die op de televisie zijn opgeslagen, inclusief kabel- en satellietzenders; gebruikt voor het opslaan van geëxporteerde kanaallijsten.

Meer informatie

SCM-bestanden kunnen worden uitgepakt en vervolgens worden bewerkt met het SamyGO-programma. Dit proces wordt echter niet ondersteund door Samsung.

Programma's die openen SCM bestanden

Bestandstype8 Schema File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Tekstbestanden
Formaat N/A

.SCM optienummer8

Descriptorbestand dat een ander document beschrijft, zoals een XML-bestand; specificeert typisch de structuur en opmaak van het document en ook welk type gegevens het kan bevatten.

Meer informatie

SCM-bestanden zijn vaak te vinden op Unix-systemen, maar kunnen ook op andere platforms worden gebruikt. Andere typen XML-schemabestanden omvatten definities van documenttype-definitie ( .DTD ) en W3C XML Schema ( .XSD ) -bestanden.

Programma's die openen SCM bestanden

Over SCM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .scm is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Schema File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.