Hoofd : Bestandsextensies : .rif Het dossier

.rif Bestandsextensie

Bestandstype Painter Raster Image File

Ontwikkelaar Corel
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.RIF optienummer

Een RIF-bestand is een rasterafbeelding gemaakt door Corel Painter (voorheen MetaCreations Painter), een programma dat wordt gebruikt voor digitaal schilderen. Het bevat een afbeelding met penseelstreken, potloodschetsen, afbeeldingen van afbeeldingen van afbeeldingen en diverse andere geverfde elementen. RIF-bestanden kunnen ook worden gezien met de minder algemene .RIFF bestandsextensie.

Meer informatie

RIF-bestand geopend in Corel Painter 2017

Corel Painter wordt gebruikt door zowel informele als professionele kunstenaars om digitale schilderijen te maken. Het programma bevat verschillende soorten penselen, doeken en tekenhulpmiddelen en is ook te integreren met pendisplays en tekentabletten voor tekenen uit de vrije hand.

Het RIF-bestand is het primaire bestandstype dat door Painter wordt gebruikt om de afbeeldingen die in Painter zijn gemaakt op te slaan. RIF-bestanden bevatten alle projectinformatie, waardoor ze doorgaans groter zijn dan standaard indelingen voor rasterafbeeldingen, zoals .GIF of .JPG -bestanden. RIF-bestanden worden ook gescheiden van het canvas opgeslagen, waardoor de schilder later kan experimenteren met verschillende canvasstructuren.

Programma's die openen RIF bestanden
Windows
Corel PaintShop Pro
CorelDRAW
Corel Painter
Macintosh
Corel Painter

Over RIF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .rif is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Painter Raster Image File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.