Hoofd : Bestandsextensies : .qif Het dossier

.qif Bestandsextensie

Bestandstype1 Quicken Interchange Format File

Ontwikkelaar Intuit
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

Wat is QIF file?

Een QIF-bestand is een ASCII-tekstbestand dat wordt gegenereerd door de financiële software van Quicken. Het bevat de financiële aansprakelijkheid van een gebruiker en geldrekeningen in een tekstformaat dat gemakkelijk kan worden gelezen door andere programma's, waaronder teksteditors. QIF-bestanden worden gebruikt om gegevens over te zetten tussen verschillende Quicken-gegevensbestanden of van de website van een financiële instelling naar Quicken-software.

Meer informatie

Het QIF-formaat is oorspronkelijk ontwikkeld door Intuit, maar wordt nu ondersteund door verschillende financiële en boekhoudprogramma's. Sommige van deze programma's bevatten Microsoft Money, Corel Quattro Pro en GnuCash. U kunt een QIF-bestand in Quicken importeren door Bestand → Importeren → QIF-bestand te selecteren, naar de locatie van het bestand te gaan en de account te kiezen waarnaar u het QIF-bestand wilt importeren.

Programma's die openen QIF bestanden
Windows
Intuit Quicken for Windows
Corel Quattro Pro
Microsoft Money
Linux
GnuCash
Macintosh
Intuit Quicken for Mac

Bestandstype2 QuickTime Image File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.QIF optienummer2

Gecomprimeerde afbeelding gemaakt door Apple QuickTime, een videospeler; soms verwezen door QuickTime-films ( .MOV bestanden); gebruikt een single-fork-indeling in plaats van resource- en dataforks, wat goed werkt voor platformonafhankelijke toepassingen.

Meer informatie

QIF-bestanden worden opgeslagen met "atomen", de basiseenheden of structuren die QuickTime gebruikt om informatie op te slaan. QIF-bestanden gebruiken dezelfde atoomtypen als een QuickTime-film, die "idsc" zijn (de beschrijving van de afbeelding opslaat) en "idat" (slaat de afbeeldingsgegevens op).

Apple beveelt het ".qif" -bestand aan extensie wordt gebruikt op niet-Mac-platforms, terwijl de .QTIF -extensie op Mac-platforms wordt gebruikt. Beide extensies zijn echter te vinden op Mac- en niet-Mac-platforms.

Programma's die openen QIF bestanden
Windows
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
Apple QuickTime Viewer
Macintosh
Apple QuickTime Player
Apple QuickTime Viewer

Over QIF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .qif is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype QuickTime Image File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.