Hoofd : Bestandsextensies : .pub Het dossier

.pub Bestandsextensie

Bestandstype1 Publisher Document

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Binary

Wat is PUB file?

Een PUB-bestand is een document gemaakt door Microsoft Publisher, een desktop publishing-programma dat wordt gebruikt om professionele documenten en marketingmateriaal te creëren. Het bevat tekst, raster- en vectorafbeeldingen en getekende objecten die zijn opgemaakt in een document.

Meer informatie

PUB-bestand geopend in Microsoft Publisher 2016

Publisher wordt gebruikt door informele en professionele gebruikers om pagina-indelingen te ontwerpen, zoals nieuwsbrieven, brochures, en posters. Het programma wordt alleen geleverd met Office 365-edities van Microsoft Office, terwijl de basisedities alleen Word, Excel, PowerPoint en OneNote bevatten. Wanneer u een document in Publisher opslaat, maakt het programma een PUB-bestand om de inhoud van het document op te slaan. Met dit bestand kunt u bewerkingen in uw document opslaan en kunt u het bestand sluiten en het opnieuw openen voor verdere bewerking. PUB-bestanden worden niet alleen gebruikt voor paginalay-outs, ze kunnen ook worden gebruikt om gegevensbronnen te integreren en op te slaan voor het samenvoegen van e-mails en het genereren van gegevensbladen.

Als u een grote hoeveelheid tekst in uw PUB-document hebt die u wilt hergebruiken voor andere doeleinden, kunt u het exporteren naar een .DOCX -bestand voor bewerking in Microsoft Word. De opmaak van tekst en lettertypen wordt opgeslagen, maar eventuele afbeeldingen of kolommen in uw document worden niet bewaard. Om uw PUB-bestand als een DOCX-bestand op te slaan, selecteert u Bestand → Opslaan als, kiest u de Word-documentindeling waarin u het document wilt opslaan en klikt u vervolgens op Opslaan.

PUB-bestanden kunnen ook door verschillende andere toepassingen worden geopend. Enkele opmerkelijke zijn LibreOffice Draw, die is verpakt in LibreOffice en CorelDRAW, dat deel uitmaakt van de CorelDRAW Graphics Suite. PUB-bestanden kunnen ook worden geopend in Adobe InDesign, een van de meest populaire desktop publishing-programma's, met de PUB2ID-plug-in geïnstalleerd.

Programma's die openen PUB bestanden
Windows
CorelDRAW
Adobe InDesign
Microsoft Publisher 2016
Macintosh
Adobe InDesign

Bestandstype2 Public Key File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.PUB optienummer2

Bestand met versleutelde tekst dat wordt gebruikt in cryptografie met openbare sleutel; gebruikt door een externe entiteit om gegevens te versleutelen die alleen een lokale entiteit kan decoderen met behulp van de bijbehorende privésleutel; kan ook worden gebruikt om gegevens te decoderen die zijn gecodeerd met een persoonlijke sleutel.

Meer informatie

Een veelgebruikt PUB-bestand is id_rsa.pub. PUB-bestanden zijn meestal te vinden onder de ".SSH" verborgen map onder de home director van een Linux-gebruiker.

Programma's die openen PUB bestanden
Windows
PuTTYgen
VanDyke SecureCRT
Linux
ssh-keygen
Macintosh
ssh-keygen

Over PUB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .pub is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Public Key File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.