Hoofd : Bestandsextensies : .ptex Het dossier

.ptex Bestandsextensie

Bestandstype Ptex Texture File

Ontwikkelaar Walt Disney Animation Studios
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat N/A

.PTEX optienummer

Een PTEX-bestand is een structuurbestand dat wordt gebruikt door Ptex, een texture mapping-systeem voor het weergeven van productiekwaliteitsanimatie in films en korte films. Het bevat een of meer textuurafbeeldingen inclusief kanalen en metagegevens die toegankelijk zijn via de geheugenbeheerde cache.

Meer informatie

Ptex is eind 2000 ontwikkeld door Walt Disney Animation Studios. Het is ontwikkeld om UV-toewijzing te elimineren, naadloze filtering te bieden en duizenden texturen in één bestand te laten opslaan, wat het PTEX-bestand is.

Het Ptex-kaartsysteem werd voor het eerst gebruikt in de geanimeerde korte Giago's Guest in 2008, maar is ook gebruikt in de volledige functie Bolt. Het is nu de belangrijkste texture mapping-methode die wordt gebruikt in alle producties in Walt Disney Animation Studios.

Programma's die openen PTEX bestanden
Windows
Ptex

Over PTEX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ptex is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Ptex Texture File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.