Hoofd : Bestandsextensies : .pix Het dossier

.pix Bestandsextensie

Bestandstype1 PCI Geomatics Database File

Ontwikkelaar PCI Geomatics
Categorie GIS-bestanden
Formaat Binary

Wat is PIX file?

PCIDSK-bestand (PCI Geomatics Database File) gemaakt door Geomatica, een geomatica-programma dat wordt gebruikt voor het verwerken en analyseren van geografische afbeeldingen; bevat ruimtelijke informatie verdeeld over meerdere beeldkanalen; vaak gebruikt voor het opslaan van kleine tot zeer grote georuimtelijke gegevenssets, zoals satellietbeelden.

Meer informatie

Het PCIDSK-bestandsformaat is in 1988 gemaakt door PCI Geomatics. Het is ontworpen als een vervanging voor het UNIDSK-formaat, dat afhankelijk was van 16-bit-architecturen en niet kon schalen naar 32-bits en 64-bits systemen. Het PCIDSK-formaat biedt meer flexibiliteit voor het opslaan van nieuwe gegevensvereisten.

Geomatica kan worden gebruikt voor teledetectie, georuimtelijke analyse, digitale fotogrammetrie, kaartproductie, mosaiking en geautomatiseerde productsysteemfuncties. Geomatica is beschikbaar in Core en Prime-edities.

Programma's die openen PIX bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
GDAL
PCI Geomatics Geomatica
Safe Software FME Desktop
ERDAS IMAGINE
Linux
GDAL
Macintosh
GDAL

Bestandstype2 BRL-CAD Raw Image File

Ontwikkelaar BRL-CAD
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat N/A

.PIX optienummer2

Ruwe afbeeldingsindeling die wordt gebruikt door BRL-CAD, een platformonafhankelijk solid-modelling-systeem met open bronnen; slaat afbeeldingsgegevens op in een 24-bits ongecomprimeerde indeling; gebruikt de RGB-kleurmodus en bevat geen informatie over de afmetingen.

Meer informatie

OPMERKING: PIX-bestanden kunnen worden geconverteerd naar standaard .PNG -bestanden met behulp van de pix-png-opdracht van BRL-CAD.

Programma's die openen PIX bestanden
Windows
BRL-CAD
Linux
BRL-CAD
Macintosh
BRL-CAD

Bestandstype3 Alias PIX Image

Ontwikkelaar Alias Systems
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.PIX optienummer3

Bitmapafbeelding gemaakt in het eigen Alias PIX-formaat; bevat een header gevolgd door pixels die in pakket-lengte zijn gecodeerd; oorspronkelijk gebruikt door Alias 3D-software, zoals PowerAnimater, maar wordt niet vaak meer gebruikt.

Programma's die openen PIX bestanden
Windows
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CorelDRAW
Linux
GIMP
Macintosh
GIMP
Blackmagic Design Fusion for Mac

Over PIX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .pix is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Alias PIX Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.