Hoofd : Bestandsextensies : .pgm Het dossier

.pgm Bestandsextensie

Bestandstype Portable Gray Map Image

Ontwikkelaar Jef Poskanzer
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Text and Binary

.PGM optienummer

Een PGM-bestand is een beeldbestand in grijstinten dat is opgeslagen in het formaat van de draagbare grijze kaart (PGM) en is gecodeerd met één of twee bytes (8 of 16 bits) per pixel. Het bevat koptekstinformatie en een raster van getallen die verschillende tinten grijs vertegenwoordigen, van zwart (0) tot wit (tot 65.536). PGM-bestanden worden meestal opgeslagen in ASCII-tekstindeling, maar hebben ook een binaire weergave.

Meer informatie

PGM-bestanden bevatten een header die het PGM-formaattype ("P2" voor tekst of "P5" voor binair), beeldbreedte en -hoogte en het maximale aantal tinten definieert. Hoewel binaire PGM-bestanden meerdere afbeeldingen kunnen bevatten, mogen ASCII PGM-bestanden slechts één afbeelding bevatten.

De PGM-indeling is een van de verschillende afbeeldingsindelingen die worden gedefinieerd door het Netpbm-project, een open source-pakket met grafische programma's. Andere indelingen zijn onder meer het formaat van de draagbare bitmap ( .PBM ) en de indeling draagbare pixmap ( .PPM ).

OPMERKING: PGM-bestanden kunnen ook "portable greymap" -bestanden worden genoemd.

Programma's die openen PGM bestanden
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CADSoftTools ABViewer
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
GIMP
Inkscape
Netpbm
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Photoshop
GIMP
Inkscape
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac

Over PGM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .pgm is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Portable Gray Map Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.