Hoofd : Bestandsextensies : .pcd Het dossier

.pcd Bestandsextensie

Bestandstype1 Pokémon Wonder Card File

Ontwikkelaar Pokémon Mystery Gift Editor
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

Wat is PCD file?

Spelbestand gebruikt door Pokémon-spellen voor het draagbare Nintendo DS-apparaat; slaat informatie op voor een Wonder-kaart, die kan worden ingepakt in een "mysterie-geschenk" dat wordt ontvangen van de in-game bezorger bij de Poké Mart; ontgrendelt items en gebeurtenissen in het spel.

Meer informatie

Wonder Card-gegevens worden opgeslagen in Pokémon opgeslagen games ( .SAV bestanden), die zijn gemaakt op Nintendo DS-cartridges. Pokesav en de Pokémon Mystery Gift Editor kunnen PCD-bestanden bewerken en Pokesav kan deze importeren in bestaande SAV-bestanden.

Programma's die openen PCD bestanden

Bestandstype2 Kodak Photo CD Image File

Ontwikkelaar Kodak
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.PCD optienummer2

Kodak's eigen formaat voor het opslaan van afbeeldingen op foto-CD's; gebruikt voor het opslaan van foto's gescand met behulp van Kodaks fotoverwerkingshardware.

Meer informatie

Foto-CD-afbeeldingen worden meestal gescand met een resolutie van 3072x2048 pixels, maar kunnen worden gescand op 6144x4096 met behulp van Kodak's Pro Photo CD-service. Beide indelingen gebruiken 24-bits kleuren.

PCD-bestanden bevatten in feite vijf exemplaren van de afbeelding met verschillende resoluties en Pro Photo CD-afbeeldingen bevatten een extra zesde afbeelding van 6144x4096 pixels. Het kleinste beeldformaat is 192x128 pixels en deze afbeelding wordt gebruikt als een miniatuur om alle foto's op de CD in één keer te bekijken.

Programma's die openen PCD bestanden
Windows
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CADSoftTools ABViewer
Corel Presentations
Corel VideoStudio
Microsoft Word
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP

Bestandstype3 Pure Component Data File

Ontwikkelaar ChemSep
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.PCD optienummer3

Chemisch gegevensbestand gemaakt door ChemSep, een kolomsimulator voor destillatie, extractie en absorptie; bevat kritische, moleculaire, EOS, T-correlaties en andere gegevens voor componenten, waaronder benzeen, fenol, cyclohexanon, koolstofdioxide, aniline en broombenzeen.

Meer informatie

Gegevens die zijn vastgelegd in het PCD-bestand verschijnen in het International System of Units (SI), behalve in molaire hoeveelheden, die worden geregistreerd in kmol. U kunt de gegevens in ChemSep PCD-bestanden bekijken via de PCDmanager, die toegankelijk is door Databanken te selecteren → Gegevens pure componenten (PCD / PCT).

OPMERKING: Gegevens in PCD-bestanden worden in binair formaat opgeslagen, terwijl .PCT bestanden slaan gegevens op in tekstformaat.

Programma's die openen PCD bestanden

Over PCD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .pcd is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Pure Component Data File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.