Hoofd : Bestandsextensies : .pal Het dossier

.pal Bestandsextensie

Bestandstype1 NES Emulator Color Palette File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

Wat is PAL file?

Een PAL-bestand bevat een kleurenpalet dat wordt gebruikt door verschillende emulators van het Nintendo Entertainment System (NES). Het slaat informatie op over de intensiteit van rode, groene en blauwe kleuren voor de uitvoer van geëmuleerde spellen.

Meer informatie

PAL-bestanden worden gebruikt om de PPU van de NES te emuleren, wat een chip is die RGB-video uitvoert van het systeem naar het scherm. Het PAL-bestand slaat meestal 64 3-byte RGB-ingangen op, omdat er 64 NES-kleurwaarden zijn.

Programma's die openen PAL bestanden
Windows
Nestopia
Linux
Nestopia
Macintosh
Nestopia

Bestandstype2 Painter Custom Palettes File

Ontwikkelaar Corel
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Binary

.PAL optienummer2

instellingenbestand gemaakt door Corel Painter, een toepassing voor digitale kunst; slaat de lay-out van de palet met werkruimten op, zoals de paletten Mixer, Lagen, Kleur en Navigator; stelt kunstenaars in staat om schermlay-outs aan te passen voor verschillende schilderbehoeften.

Meer informatie

Aangepaste paletten kunnen worden opgeslagen door Venster → Paletten ordenen → Lay-out opslaan ... te selecteren. Ze kunnen worden geladen door Venster → Paletten schikken te selecteren en vervolgens een aangepast palet te kiezen in het menu. De standaardconfiguratie wordt "Default" genoemd.

OPMERKING: PAL-bestanden worden niet handmatig opgeslagen door de gebruiker. In plaats daarvan gebruikt Corel Painter PAL-bestanden om de gebruiker toe te staan paletafspraken via de gebruikersinterface te laden en op te slaan.

Programma's die openen PAL bestanden
Windows
Corel Painter
Macintosh
Corel Painter

Bestandstype3 Dr. Halo Color Palette File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.PAL optienummer3

Kleurenpalet gebruikt door Dr. Halo bitmapafbeeldingen ( .CUT bestanden); geeft de maximaal toegestane rode, groene en blauwe kleurwaarden aan; bevat ook het kleurenpalet, dat RGB-waarden op een schaal van 0-255 opslaat; gebruikt om de kleuren van een afbeelding te wijzigen zonder de CUT-afbeelding opnieuw te hoeven coderen.

Programma's die openen PAL bestanden
Windows
XnViewMP
CADSoftTools ABViewer
Dr. Halo III
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP

Over PAL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .pal is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Dr. Halo Color Palette File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.