Hoofd : Bestandsextensies : .oxps Het dossier

.oxps Bestandsextensie

Bestandstype OpenXPS File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Binary

.OXPS optienummer

Een OXPS-bestand is een bestand dat is gemaakt in de Open XML Paper Specification (OpenXPS) -indeling, hetzelfde formaat dat door .XPS -bestanden wordt gebruikt. Het lijkt op een .PDF -bestand en beschrijft de structuur en inhoud van een document.

Meer informatie

De OpenXPS-indeling is hetzelfde als de XPS-indeling, behalve dat OpenXPS is gestandaardiseerd als een open indeling door Ecma International, een standaardorganisatie. De extensie ".oxps" is goedgekeurd voor OpenXPS, maar wordt niet vaak gebruikt, omdat de extensie ".xps" van oudsher wordt gebruikt voor XPS-documenten. OPMERKING: Wanneer u afdrukt in Windows 8 en Microsoft gebruikt XPS Document Writer afdrukoptie, de standaard extensie voor het uitvoerbestand is ".oxps." Het kan logisch zijn om de extensie terug te zetten naar ".xps" als u van plan bent het bestand te e-mailen, omdat de XPS-extensie vaker wordt gebruikt.

Programma's die openen OXPS bestanden
Windows
Calibre
Microsoft XPS Viewer
Pagemark XpsViewer
Linux
Calibre
Pagemark XpsViewer
Macintosh
Microsoft Word for Mac
Calibre
Pagemark XpsViewer
NiXPS View

Over OXPS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .oxps is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype OpenXPS File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.