Hoofd : Bestandsextensies : .otp Het dossier

.otp Bestandsextensie

Bestandstype1 OpenDocument Presentation Template

Ontwikkelaar OASIS
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

Wat is OTP file?

Een OTP-bestand is een presentatiesjabloon gemaakt door Impress, een programma dat is meegeleverd met Apache OpenOffice (voorheen bekend als OpenOffice.org). Het bevat een presentatie met een basisdia en een inhoudsdia met tekst, afbeeldingen, vormen, multimedia-inhoud, overgangseffecten en andere dia-elementen. OTP-bestanden worden gebruikt voor het stylen van presentaties met dezelfde uitstraling.

Meer informatie

OTP-bestand geopend in Apache OpenOffice Impress 4.1.3

OTP-bestanden kunnen ook worden gemaakt en geopend door presentatiesoftware die het OpenDocument ondersteunt standaard. De meeste OTP-bestanden worden echter gemaakt door Impress, een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite. Het lijkt op het PowerPoint-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Veel gebruikers die een toepassing zoals PowerPoint nodig hebben, maar zich de kosten niet kunnen veroorloven, zijn voor Impress en OpenOffice een gratis alternatief. Het OTP-bestand wordt door Impress gebruikt om een sjabloon van een presentatie op te slaan op dezelfde manier waarop PowerPoint een sjabloon van een presentatie opslaat in het bestand .POT of .POTX . OTP-bestanden zijn gebaseerd op de OASIS OpenDocument-standaard, die een XML-indeling gebruikt om presentaties op te slaan.

Waarschijnlijk ziet u het OTP-bestand alleen als u de Impress-toepassing gebruikt of als een andere OpenOffice-gebruiker een presentatiesjabloon deelt met jou. Voorbeelden van sjablonen zijn diavoorstellingen met familiefoto's, schoolrapporten en financiële overzichten.

Programma's die openen OTP bestanden
Windows
Apache OpenOffice
LibreOffice
Linux
Apache OpenOffice
LibreOffice
Macintosh
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice

Bestandstype2 Origin Graph Template

Ontwikkelaar OriginLab
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.OTP optienummer2

Een OTP-bestand is een graph-sjabloon gemaakt door Origin, een applicatie voor gegevensanalyse en grafische weergave die door verschillende wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. Het bevat instellingen voor een grafiek en wordt gebruikt om .OGG grafieken te maken. OTP-bestanden kunnen worden gebruikt voor een groot aantal grafiektypen, zoals een balk, cirkel, kolom, waterval, 3D, lijn, symbool, polair of statistisch.

Meer informatie

U kunt alleen OTP-bestanden openen met Origin, waarmee u OTP-bestanden kunt maken, openen en bewerken. Het programma is alleen beschikbaar voor Windows.

Om een OTP-bestand in Origin te openen, selecteert u Bestand → Openen ..., selecteert u het bestand "Origin Template .otp", navigeert u naar de OTP-bestandslocatie en Klik op Openen.

OPMERKING: de release van Origin 2018 bevatte een bijgewerkte unicode-indeling voor het opslaan van werkmapsjablonen ( .OTPU ), die prestatievoordelen biedt ten opzichte van het oudere, niet-unicode OTP-bestandsformaat.

>
Programma's die openen OTP bestanden

Over OTP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .otp is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Origin Graph Template beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.