NEE : SV : NL .ogg-bestand

ogg Bestandsextensie

Bestandstype 1Ogg Vorbis-audiobestand

De ontwikkelaar Xiph.Org
Categorie Geluidsbestanden
Formaat binair

Wat is een OGG-bestand?

Een OGG-bestand is een gecomprimeerd audiobestand dat gebruikmaakt van de gratis, niet-gepatenteerde Ogg Vorbis-audiocompressie. Het lijkt erop .MP3 bestand, maar klinkt beter dan een MP3-bestand van dezelfde grootte, en kan metagegevens van nummers bevatten, zoals informatie over de artiest en trackgegevens. OGG-bestanden worden ondersteund door veel softwaremuziekspelers en sommige draagbare muziekspelers.

Meer informatie

Het Ogg-formaat is een container die wordt gebruikt voor het opslaan van audiogegevens. De term "Vorbis" verwijst naar een specifiek coderingsschema van Xiph.Org, de ontwikkelaars van Ogg. OGG-bestanden kunnen ook andere soorten audiocompressie bevatten, waaronder FLAC en Speex. Deze bestanden kunnen echter officieel niet "Vorbis"-bestanden worden genoemd, omdat ze een ander compressieschema gebruiken.

Programma's die OGG-bestanden openen
Dakramen en raamkozijnen
Adobe Audition
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
Roxio Creator
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
Nero
Gretech GOM-speler
VideoLAN VLC mediaspeler
MPlayer
Apple QuickTime Player
FMJ-software Awave Studio
Winamp
NCH-schakelaar
Linux
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
VideoLAN VLC mediaspeler
MPlayer
PCF Miro
SoX
Clementine
vermetelheid
Snap!
Synfig Studio
Totem
Myriad Melody-assistent
Myriad Harmony-assistent
Zinf
Android
Google Chrome
RealNetworks RealPlayer-cloud
antvplayer mediaconverter
Videolabs VLC voor Android
Regenjas
Adobe Audition
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
VideoLAN VLC mediaspeler
MPlayer
Eltima Elmedia-speler
Apple QuickTime Player
Winamp
NCH-schakelaar
Roxio-popcorn
Roxio Toast
SoX
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer-cloud
iOS
Google Chrome
VideoLAN VLC voor iOS
RealNetworks RealPlayer-cloud
olimsoft OPlayer

Bestandstype 2Oorspronggrafiekbestand

De ontwikkelaar OorsprongLab
Categorie Gegevensbestanden
Formaat NB

.EN optie nummer 2

Een OGG-bestand bevat een grafiek gemaakt door Origin, een data-analyse- en grafische applicatie die door verschillende wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. Het slaat een grafiek op die is gegenereerd op basis van geïmporteerde gegevens, zoals een kolom-, staaf-, taart-, lijn-, symbool-, waterval-, 3D-, polaire of statistische grafiek. OGG-bestanden slaan ook metagegevens over de grafiek op, zoals titel en kleuren.

Meer informatie

U kunt OGG-bestanden openen met Origin en Origin Viewer. Origin is alleen beschikbaar voor Windows en is het primaire programma dat wordt gebruikt om OGG-bestanden te maken, openen en bewerken. Wanneer geopend in Origin, verschijnt de grafiek als een venster in een geopend project ( .OPJ of .OPJU bestand). Origin Viewer wordt ook vaak gebruikt omdat het een gratis alternatief is voor Origin en gebruikt kan worden in Windows en macOS.

Om een ​​OGG-bestand in Origin te openen, kiest u Bestand → Openen..., selecteert u het bestandstype "Origin Window .ogg", navigeert u naar de OGW-bestandslocatie en klikt u op Openen.

U kunt Origin-grafieken opslaan als sjablonen om de instellingen te behouden die u kunt gebruiken met andere grafieken die u maakt. Om dit te doen, kiest u Bestand → Sjabloon opslaan als... en Origin zal er een maken .OTP bestand om de sjabloon op te slaan.

OPMERKING: De Origin 2018-release bevatte een bijgewerkt Unicode-formaat voor het opslaan van werkmappen ( .TE ), wat prestatievoordelen biedt ten opzichte van het oudere, niet-Unicode OGG-bestandsformaat.

Programma's die OGG-bestanden openen
Dakramen en raamkozijnen
OorsprongLab Oorsprong
Regenjas
OriginLab Origin-viewer

Over OGG-bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie *.ogg verantwoordelijk voor is en hoe u het kunt openen.

Bestandstype: Origin Graph File Document-, Mac-, Windows-, Linux-, Android- en iOS-softwarebeschrijvingen op deze pagina zijn individueel onderzocht en geverifieerd door het FileInfo-team. Wij streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsformaten die wij meerdere malen hebben getest.