Hoofd : Bestandsextensies : .odp Het dossier

.odp Bestandsextensie

Bestandstype OpenDocument Presentation

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Zip

.ODP optienummer

Een ODP-bestand is een presentatie gemaakt door Impress, een toepassing voor het bewerken van presentaties die is meegeleverd met Apache OpenOffice. Het bevat een presentatie, die over het algemeen een titeldia bevat, gevolgd door inhouddia's met tekst, afbeeldingen, multimedia-inhoud en overgangseffecten. ODP-bestanden worden geformatteerd met behulp van de OASIS XML-gebaseerde OpenDocument-standaard.

Meer informatie

ODP-bestand geopend in Apache OpenOffice Impress 4.1.3

ODP-bestanden kunnen ook worden gemaakt en geopend door een open source-variant van OpenOffice . De meeste ODP-bestanden worden echter gemaakt door Impress, een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite. Het lijkt op het PowerPoint-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Het ODP-bestand is het belangrijkste bestand dat door Impress wordt gebruikt om presentaties op te slaan op dezelfde manier als PowerPoint presentaties opslaat in het bestand .PPT of .PPTX .

Apache OpenOffice is gratis beschikbaar, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor Microsoft Office. Om geld te besparen, installeren sommige gebruikers OpenOffice in plaats van Microsoft Office, wat betekent dat u mogelijk een ODP-bestand in plaats van een PPT- of PPTX-bestand ontvangt voor een presentatie zoals collegemateriaal, diavoorstellingen met afbeeldingen of bedrijfspresentaties.

OPMERKING: Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.org.

Programma's die openen ODP bestanden
Windows
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Linux
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Macintosh
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Calligra Suite

Over ODP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .odp is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype OpenDocument Presentation beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.