Hoofd : Bestandsextensies : .odin Het dossier

.odin Bestandsextensie

Bestandstype Locky Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.ODIN optienummer

Een ODIN-bestand is een bestand versleuteld door het Locky Virus, een trojaans paard gemaakt door cybercriminelen gericht op Windows-gebruikers. Het bevat een gebruikersbestand, zoals een .WMV of .PDF bestand, versleuteld met RSA-algoritme en AES-256-codering. ODIN-bestanden kwamen in 2016 voor en zijn vergelijkbaar met .LOCKY -bestanden.

Meer informatie

Het Locky-virus is zeer gevaarlijke malware. Het wordt gewoonlijk ransomware genoemd, waarbij het doel van het virus is om uw bestanden te laten gijzelen en u dwingen de dader te betalen (via bitcoin) om uw bestanden te ontgrendelen. Het virus is een trojaans paard dat meestal wordt geïntroduceerd via een bestand dat is gekoppeld aan een spam-e-mail. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, te hernoemen en te coderen. Het virus genereert vervolgens "_HOWDO_text.bmp", "_HOWDO_text.html" en "_ [2_digit_number] _HOWDO_text.html" bestanden die instructies bevatten om u te informeren over de overname en wat u moet doen om uw bestanden te herstellen.

OPMERKING: Er is momenteel geen programma beschikbaar om bestanden die zijn gecodeerd door het Locky Virus effectief te herstellen. Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren.

Programma's die openen ODIN bestanden
Windows
System Restore

Over ODIN bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .odin is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Locky Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.