Hoofd : Bestandsextensies : .odg Het dossier

.odg Bestandsextensie

Bestandstype OpenDocument Graphic File

Ontwikkelaar OASIS
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Zip

.ODG optienummer

Een ODG-bestand is een tekening gemaakt door Draw, een applicatie die beschikbaar is in de Apache OpenOffice-suite. Het bevat een vectorafbeelding, die een afbeelding definieert met behulp van punten, lijnen en curven. ODG-bestanden worden vaak gebruikt voor logo's, illustraties en andere tekeningen.

Meer informatie

ODG-bestand geopend in Apache OpenOffice Draw 4.1.3

Het ODG-bestand wordt opgeslagen in de OASIS OpenDocument-specificatie, wat een XML is op basis van het formaat. Het wordt gebruikt door andere OpenOffice-documenten om tekst, grafieken, spreadsheets en grafische elementen op te slaan. Enkele voorbeelden van OpenOffice-documenten die in de indeling zijn opgeslagen, omvatten .ODT , .ODF , .ODP en .ODS bestanden.

Apache OpenOffice was een van de eerste grote kantoorproductiviteitssuites die het OpenDocument gebruikte specificatie. StarOffice Draw, de voorloper van Apache OpenOffice Draw, ondersteunde ook ODG-bestanden.

OPMERKING: Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.org.

Programma's die openen ODG bestanden
Windows
Apache OpenOffice
LibreOffice
Inkscape
Scribus
Calligra Suite
Linux
Apache OpenOffice
LibreOffice
Inkscape
Scribus
Calligra Suite
Macintosh
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Inkscape
Scribus
Calligra Suite

Over ODG bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .odg is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype OpenDocument Graphic File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.