Hoofd : Bestandsextensies : .odf Het dossier

.odf Bestandsextensie

Bestandstype1 OpenDocument Formula

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Misc-bestanden
Formaat Zip

Wat is ODF file?

Een ODF-bestand is een document gemaakt door Apache OpenOffice Math, een programma dat wordt gebruikt voor het maken van wiskundige formules. Het bevat een of meer wiskundige vergelijkingen en kan ook macro's bevatten. ODF-bestanden zijn gebaseerd op de OASIS OpenDocument-standaard.

Meer informatie

ODF-bestand geopend in OpenOffice Math 4.1.3

Het ODF-bestand is het belangrijkste bestandstype dat door Math wordt gebruikt om vergelijkingen op te slaan. Het bestand wordt meestal in Math geopend om formules te maken of te bewerken, maar kan ook worden geïmporteerd in andere toepassingen, met name OpenOffice-programma's zoals Calc of Impress. Wanneer het wordt geïmporteerd in een andere toepassing, functioneert het als een object dat kan worden geplaatst in een onderzoekspaper, presentatie, enzovoort.

Met Math kunt u drie verschillende manieren formules in een ODF-bestand invoeren. U kunt markeringen toevoegen in de formule-editor, een symbool selecteren in de gereedschapset "Elementen" of met de rechtermuisknop klikken op de formule-editor en een symbool selecteren in het contextmenu. Wanneer u klaar bent met uw vergelijking, kunt u deze delen via e-mail of exporteren als .PDF -bestand. OPMERKING: Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.org.

Programma's die openen ODF bestanden
Windows
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Linux
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Android
Infraware Polaris Office for Android
Macintosh
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Calligra Suite
iOS
Infraware Polaris Office for iOS

Bestandstype2 Battlezone Object Definition File

Ontwikkelaar Activision
Categorie Spelbestanden
Formaat Text

.ODF optienummer2

Spelinstellingenbestand gebruikt door Battlezone, een 3D-spel waarin spelers vechten met futuristische gevechtsvoertuigen; bevat platte tekstspecificaties voor game-objecten, genaamd "classes;" kan eenheidsnamen, missiedoelen, voertuigeigenschappen, kunstmatige intelligentie-spelers, geluidseffectbestandreferenties en andere instellingen definiëren.

Meer informatie

Omdat ODF-bestanden worden opgeslagen in een tekstindeling, kunnen ze worden geopend en bewerkt met elke teksteditor. ODF-bestanden worden meestal opgeslagen in de map Activision \ Battlezone \ addon. Ze zijn een van de vele andere bestanden die een gamekaart bevatten.

OPMERKING: Battlezone werd uitgebracht in 1998.

Programma's die openen ODF bestanden
Windows
Activision Battlezone

Bestandstype3 Open Document File

Ontwikkelaar OASIS
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Zip

.ODF optienummer3

Generiek bestand gemaakt met de Open Document Format (ODF) -standaard; kan een van de verschillende typen Open Document-gegevens bevatten, zoals spreadsheet-, tekst- of presentatiegegevens; opgeslagen in de XML-gebaseerde OASIS Open Document Format en ondersteund door meerdere productiviteitstoepassingen.

Meer informatie

OPMERKING: ODF-bestanden worden vaker gezien met een specifiek uitbreidingstype, zoals .ODT voor tekstverwerkingsdocumenten, .ODS voor spreadsheets of .ODP voor presentaties.

Programma's die openen ODF bestanden
Windows
Apache OpenOffice
Linux
Apache OpenOffice
odfWeave
Macintosh
Apache OpenOffice

Over ODF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .odf is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Open Document File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.