Hoofd : Bestandsextensies : .obb Het dossier

.obb Bestandsextensie

Bestandstype Android Opaque Binary Blob File

Ontwikkelaar Google
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.OBB optienummer

Bestand dat wordt gebruikt door sommige Android-apps die worden verkocht in de Google Play online winkel; bevat extra app-gegevens die niet zijn opgeslagen in het hoofdtoepassingspakket ( .APK -bestand), zoals afbeeldingen, mediabestanden of andere grote programmabestanddelen; gebruikt een gecodeerd formaat.

Meer informatie

Omdat Google Play alleen APK-bestanden toestaat die een bestandsgrootte van 50 MB of kleiner hebben, moeten app-ontwikkelaars verschillende bestanden gebruiken om extra app-items op te slaan. Ontwikkelaars kunnen elk formaat gebruiken dat ze kiezen, zoals .ZIP of .MP4 , maar ze kunnen ook de JOBB-tool gebruiken die bij de Android SDK wordt geleverd om items samen te bundelen en te coderen in een OBB-bestand. Deze extra items kunnen worden geüpload met het APK-bestand met behulp van de Google Play-ontwikkelaarsconsole. Gebruikers die de app downloaden, ontvangen zowel het APK-bestand als de aanvullende activabestanden.

OPMERKING: elk extra item dat buiten het APK-bestand wordt aangeboden, wordt een APK-uitbreidingsbestand genoemd.

Programma's die openen OBB bestanden

Over OBB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .obb is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Android Opaque Binary Blob File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.