Hoofd : Bestandsextensies : .oat Het dossier

.oat Bestandsextensie

Bestandstype Android Optimized Application File

Ontwikkelaar Google
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat N/A

.OAT optienummer

Een OAT-bestand wordt gemaakt door het Android-besturingssysteem om de laadtijd van een Android-app te versnellen ( .APK -bestand). Wanneer een app is geïnstalleerd, optimaliseert Android automatisch app-gegevens en maakt een bijbehorend OAT-bestand. Android gebruikt dit bestand om de app sneller te laden, wat een betere ervaring voor de gebruiker creëert.

Meer informatie

OAT-bestanden worden meestal opgeslagen in de volgende map op het Android-apparaat:

/ data / dalvik-cache /

Android voert deze optimalisaties uit met een tool genaamd dex2oat . Wanneer u een toepassing op een apparaat met Android 5.0 of hoger installeert, converteert dex2oat de Dalvik-code in het .ODEX -bestand naar de native code en slaat deze op in een OAT-bestand. Daarom heeft elke app een bijbehorend OAT-bestand. Dex2oat bevindt zich meestal in de volgende map op het Android-apparaat:

/ system / bin / dex2oat /

OPMERKING: OAT-bestanden zijn geïntroduceerd met Android 5.0, met de codenaam "Lollipop" of "L." Eerdere versies van Android gebruiken .ODEX (Geoptimaliseerde DEX) -bestanden in plaats van OAT-bestanden voor geoptimaliseerde uitvoerbare bestanden.De nieuwe Android 5.0-runtime, ART (Android Runtime) genaamd, gebruikt een AOT-compilatie van te voren (time-to-time) methode die de methode voor just-in-time-compilatie van zijn voorganger verbetert. ART vervangt de vorige runtime, die Dalvik wordt genoemd.

Gemeenschappelijk OAT bestandsnamen

boot.oat - Dit bestand wordt gemaakt wanneer het systeem van een apparaat wordt geüpgraded of wanneer de app voor het eerst wordt opgestart nadat het is aangeschaft. Het boot.oat-bestand wordt door een app aangeduid wanneer de app een API-methode (framework application programming interface) aanroept.

Programma's die openen OAT bestanden

Over OAT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .oat is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Android Optimized Application File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.